BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Windows-programmer i nettleseren

Gratis tynnklient-løsning basert på åpen kildekode.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. apr. 2009 - 14:26

Etter to års utvikling og måneder med betatesting lanserte Ulteo denne uken den første offentlige utgaven av Ulteo Open Virtual Desktop (OVD). Den gjør det mulig å kjøre Windows-applikasjoner, Linux-applikasjoner eller en blanding av begge i en Java-basert klient som kan kjøres i en nettleser, i alle fall Internet Explorer og Firefox, på Windows, Linux og Mac OS X.

For Windows-applikasjonen kjøres OVD på toppen av Windows Server Terminal Services.

- I fjor, da vi lanserte vår OVD for Linux-applikasjoner, ble vi kontaktet av mange private og offentlige organisasjoner som spurte oss om når vi kunne tilby en løsning for bare Windows-applikasjoner eller for en kombinasjon av Windows og Linux, sier toppsjef i Ulteo, Thierry Koehrlen, i en pressemelding.

- Så vi har utviklet denne nye løsningen og testet den med mange organisasjoner i alle størrelser. Siden den er sentralt administrert, kan utrullingen gjøres veldig raskt og har ingen innvirkning på klient-maskinen. Windows kan endelig få Linux-applikasjoner og de som har migrert eller planlegger å migrere til Linux, kan får de savnede Windows-applikasjonene tilbake til pc-en, det hele i en nettleser, sier Koehrlen.

Gael Duval, teknisk sjef i Ulteo, sier at Windows-oppsettet er en ideell løsning for serveradministrasjon, lastbalansering og overvåking av Windows TS-servere.

- Vi har også fått forespørsler om å integrere Ulteo OVD med kommersielle portaler og åpen kildekode-baserte portaler, Enterprise Content Management, LDAP, Active Directory, også videre. Siden den er basert på åpen kildekode, kan disse integrasjonene gjøres virkelig raskt, forteller Duval.

Eksempel på hvordan det virtuelle skrivebordet med Windows-applikasjoner kan se ut. Menyen viser bare applikasjoner som er gjort tilgjengelige for denne ene brukeren.
Eksempel på hvordan det virtuelle skrivebordet med Windows-applikasjoner kan se ut. Menyen viser bare applikasjoner som er gjort tilgjengelige for denne ene brukeren.

Ulteo OVD tilbys i utgangspunktet gratis, men det er også mulig å kjøpe et årlig bedriftsabonnement som inkluderer support og raskere tilgang til feilfikser og oppdateringer.

Ulteo Open Virtual Desktop 1.0 kan lastes ned herfra.

OVD Application-serveren for Linux-applikasjoner må være en x86-basert maskin med to eller flere kjerner og minst 1 gigabytes med minne per 20 samtidige klientbrukere, samt en forholdsvis moderne Linux-maskin. Maskinen for Windows-applikasjonene må være utstyrt med Windows 2003 Server og Terminal Services.

Maskinen som har rollen som OVD Session Manager må være Linux-basert, men dette kan godt være en eldre pc med minst 512 megabytes med minne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.