Kjør Windows-programvare fra en Linux-server

Mandag ble det annonsert en løsning som gjøre det mulig å bruke en Linux-server som vertsmaskin for blant annet Microsoft Office, og som er tilgjengelig for brukerne gjennom en nettleser.

CodeWeavers annonserte mandag en serverutgave av selskapets CrossOver Office, en løsning som gjør det mulig å kjøre utvalgte Windows-baserte programvareprodukter - for eksempel Microsoft Office 2000 - på en Linux-maskin.

Serverutgaven, CrossOver Office Server Edition, kan brukes sammen med Tarantella Enterprise 3 - en server som minner mye om terminalservere fra Microsoft og Citrix, men som benytter en standard Java-kompatibel nettleser som tynnklient.

I motsetning til terminalserverne fra Microsoft og Citrix, krever ikke Tarantellas løsning at den kjøres på en Windows-basert server.

CrossOver Office brukes primært i miljøer hvor brukerne har valgt Linux-baserte PC-er, men som samtidig er avhengige av tilgang til programvare som bare finnes for Windows.

Med den serverbaserte utgaven vil brukerne slippe å installere Windows-programmene på sine egne PC-er, men vil i stedet få tilgang til den via nettleseren.

I tillegg til Linux, kan den tynne Java-klienten også kjøres på Solaris-maskiner. Støtte for Windows og Mac OS X ventes å bli annonsert om kort tid.

CrossOver Office Server Edition koster mellom 37 og 95 dollar per klientlisens. I tillegg kommer lisenskostnadene for Tarantella Enterprise 3.

Evalueringsutgaver av begge komponentene kan bestilles fra selskapenes respektive nettsteder.

Til toppen