BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjør Windows-programvare fra en Linux-server

Mandag ble det annonsert en løsning som gjøre det mulig å bruke en Linux-server som vertsmaskin for blant annet Microsoft Office, og som er tilgjengelig for brukerne gjennom en nettleser.

26. feb. 2003 - 11:47

CodeWeavers annonserte mandag en serverutgave av selskapets CrossOver Office, en løsning som gjør det mulig å kjøre utvalgte Windows-baserte programvareprodukter - for eksempel Microsoft Office 2000 - på en Linux-maskin.

Serverutgaven, CrossOver Office Server Edition, kan brukes sammen med Tarantella Enterprise 3 - en server som minner mye om terminalservere fra Microsoft og Citrix, men som benytter en standard Java-kompatibel nettleser som tynnklient.

I motsetning til terminalserverne fra Microsoft og Citrix, krever ikke Tarantellas løsning at den kjøres på en Windows-basert server.

CrossOver Office brukes primært i miljøer hvor brukerne har valgt Linux-baserte PC-er, men som samtidig er avhengige av tilgang til programvare som bare finnes for Windows.

Med den serverbaserte utgaven vil brukerne slippe å installere Windows-programmene på sine egne PC-er, men vil i stedet få tilgang til den via nettleseren.

I tillegg til Linux, kan den tynne Java-klienten også kjøres på Solaris-maskiner. Støtte for Windows og Mac OS X ventes å bli annonsert om kort tid.

CrossOver Office Server Edition koster mellom 37 og 95 dollar per klientlisens. I tillegg kommer lisenskostnadene for Tarantella Enterprise 3.

Evalueringsutgaver av begge komponentene kan bestilles fra selskapenes respektive nettsteder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.