Kjør Word eller OpenOffice på mobilen

Radixs MXI gjør alle slags mobiler og PDA-er til tynne klienter mot enhver serverplattform.

Radixs MXI gjør alle slags mobiler og PDA-er til tynne klienter mot enhver serverplattform.

En plattform for tynnklientløsninger, eller serversentrert IT med mobiltelefoner eller trådløst kommuniserende PDA-er, er forespeilt av Singapore-selskapet Radixs. Selskapet har arbeidet i fire år med å utvikle MXI, og sier til ZDNet Asia at de ser for seg en lansering i løpet av september.

MXI står for "Motion eXperience Interface" (hva nå det måtte bety) og er tilpasset alle de kjente PDA- og mobiltelefonplattformene. En PDA eller en mobil med MXI vil kunne kjøre PDA-applikasjoner beregnet på Windows, Palm, Linux og Java, med full interoperabilitet applikasjonene i mellom. Allerede i fjor demonstrerte selskapet, som da het Intramedia, en iPaq der man kunne kjøre PDA-applikasjoner fra flere plattformer samtidig, og la dem utveksle innhold.

Hovedpoenget med MXI er ikke å være fellesnevner for alle PDA- eller mobilplattformene. Hovedpoenget er å tilby en plattformuavhengig måte å gjøre en mobil eller en PDA til en klient i et serversentrert IT-miljø, uavhengig av plattformene som applikasjonene kjører på. MXI på mobilen eller PDA-en kommuniserer trådløst, for eksempel over GPRS eller Wi-Fi, med MXI-servere hos en operatør. Disse MXI-serverne lar de svært tynne klientene styre alle slags applikasjoner, både personlige applikasjoner som dem i Microsoft Office eller OpenOffice, og bedriftsapplikasjoner, uavhengig av hvilken plattform de befinner seg på. Forbindelsen mellom MXI-klienten og MXI-serveren opprettes automatisk når det er bruk for den. Dokumenter lagres ikke lokalt, men på serveren. Modellen svarer på en måte til det Citrix gjør på Windows-PC-er og stasjonære tynne klienter.

Forretningsmodellen til Radixs går ut på å tilby MXI som tjeneste til operatører, slik at disse kan tilby ordningen videre til sine kunder. MXI skulle egentlig vært lansert i fjor, men ble utsatt på grunn av dårlig tilgang på kapital. Dette skal nå være ordnet. Avtaler med leverandører av PDA-er og mobiltelefoner, samt med operatører, skal også være inngått. Radixs har ennå ikke opplyst om hvem det dreier seg om. Dette er utsatt til den formelle lanseringen på messen Demomobile 2003 i California.

Radixs mener at MXI også vil være godt egnet til distribuerte spill.

Til toppen