FORBRUKERTEKNOLOGI

Kjører Android på Intel

Samsung vraker egen ARM-prosessor i ny Galaxy Tab3.

Samsung Galaxy Tab3 10.1 er selskapets første Android-baserte nettbrett med Intel-prosessor.
Samsung Galaxy Tab3 10.1 er selskapets første Android-baserte nettbrett med Intel-prosessor. Bilde: Samsung
3. juni 2013 - 13:23

Samsung har i dag lansert to nye nettbrett i serien Galaxy Tab3: Den eksisterende modellen med 7 tommers skjerm er supplert med to større varianter, med henholdsvis 8 tommers og 10,1 tommers skjerm. Nyhetene ventes i salg i Norge i juni.

Reuters melder å ha fått bekreftet fra Samsung at titommeren er utstyrt med en Intel-prosessor. Nyhetsbyrået meldte før helgen at Samsung ville velge Intels Atom-mobilprosessor Clover Trail for minst en av de kommende nyhetene i Tab3-serien. Venturebeat.com meldte allerede 24. mai at Samsung ville velge Intel Clover Trail for et Android-brett i Tab3-serien.

I de offisielle spesifikasjonene som Samsung offentliggjør i dag står det bare at 8 tommeren har en tokjernet 1,5 GHz prosessor, mens 10,1-tommeren har en tokjernet 1,6 GHz prosessor. Begge drives av Android 4.2, «Jelly Bean», kan leveres med WLAN, 3G mobil og LTE, og har kamera foran og bak. Begge har en skjermeoppløsning på 1280x800 punkter, og kan leveres med opptil 32 gigabyte lager. I tillegg har begge spor for miniSD-kort, for kort opptil 64 gigabyte. WLAN-utgavene veier henholdsvis 314 gram og 510 gram. Titommeren er marginalt tykkere: 7,9 millimeter mot 7,4 millimeter.

Det vekker betydelig oppsikt at Samsung velger en Intel-prosessor for et nettbrett drevet av Android. Samsung produserer sine egne ARM-baserte mobilprosessorer, kalt Exynos. At de velger Intel fram Exynos for Tab3 10,1 tommer tyder på at Clover Trail faktisk kan ha en framtid innen Android-brett.

Intel arbeider med en kommende mikroarkitektur for mobile prosessorer, kalt Haswell. Den lover dobbelt så bra grafikk som Atom, og 50 prosent bedre energieffektivitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.