Kjører «Imagine Cup»-utstilling i Second Life

NITH-finalistene i Microsofts Imagine Cup for studenter, er med på utstillingen i Second Life.

Kjører «Imagine Cup»-utstilling i Second Life

NITH-finalistene i Microsofts Imagine Cup for studenter, er med på utstillingen i Second Life.

Imagine Cup er en konkurranse som Microsoft arrangerer for IT-studenter. Hensikten er å få fram kreative bidrag som kan trekke flere ungdommer til faget og til programmering.

Årets konkurranse er den femte i rekken. Den har mottatt 100.000 bidrag fra over 100 land.

For å skape blest om hva finalistene har fått til, arrangerte Microsoft en utstilling om Imagine Cup på sin øy i den virtuelle verden Second Life. Enhver med en avatar i Second Life kan besøke den her: Imagine Cup Gallery.

Temaet for årets konkurranse er «Forestille seg en verden der teknologi gir bedre utdanning til alle». Blant de 20 utstillerne er en gruppe fra universitetet i Hull: De har laget et nytt programmeringsspråk, My First Programming Language (MyFPL), beregnet på å gjøre det enklere og mer attraktivt å lære ungdom å programmere.

Et annet bidrag som framheves er fra universitetet i Granada i Spania: En applikasjon kalt Sc@ut som kan kjøres på PDA-er, mobiltelefoner og PC-er, og som gjør det enklere å bygge tilrettelagt opplæring for autistiske barn.

I fjor kom en gruppe fra NTNU på tredje plass i den globale Imagine Cup. En gruppe fra NITH vant den norske konkurransen i mai, og deltar i den internasjonale finalen: De er også med på utstilling.

    Les også:

Til toppen