Kjører Linux i nettverkskortet

Kjører Linux i nettverkskortet

Et nytt nettverkskort, som kommer på markedet i disse dager, framstår som nettverksspillernes våte drøm.

Bigfoot Networks begynner denne uken leveransene av nettverkkortet Killer NIC. Dette er et kort for brukere som er opptatt er pingtider - gjerne nettbaserte førstepersonsspill hvor reaksjonstiden er alfa og omega.

Kortet er utstyrt med en 400 MHz prosessor og 64 MB DDR-minne, hvor det kjøres en optimalisert embedded-utgave av Linux. Hensikten er å avlaste vertsmaskinens sentrale prosessor (CPU) for oppgaver knyttet til nettverksbehandling. Den frigjorte kapasiteten skal CPU-en kunne benytte til å gi høyere bilderate (FPS), noe som også er ettertraktet blant spillerne.

Brukerne kan også laste ned eller selv skrive programmer som kan kjøres direkte på nettverkskortet. Også dette skal kunne bidra til å redusere belastingen på CPU-en.

Tankengangen med å utstyre PC-er med tilleggsprosessorer som skal avlaste CPU-en for spesielle typer arbeid, er alt annet enn ny. Svært mange PC-er har i dag egen maskinvare for å prosessere lyd, grafikk og video. Det spesielle med KillerNic er den tilsynelatende fleksibiliteten og den åpne arkitekturen i undersystemet.

Killer NIC støtter Gigabit Ethernet og lavere og er utstyrt med et vanlig PCI-grensesnitt. Selv om PCI knapt er tilstrekkelig for å levere den båndbredden Gigabit Ethernet optimalt kan tilby, er det ikke selve båndbredden, men nettverkshastigheten spillerne egentlig har behov for.

En test som nylig ble publisert av nettstedet IGN.com, viser ytelsesforbedringer på mer enn de 10-15 prosentene Bigfoot Networks reklamerer med.

Spørsmålet nå er om en slik ytelsesøkning er verdt 278 dollar, som kortet nå selges for.

Til toppen