Kjører PC-programvare i «HyperSpace»

Phoenix ønsker PC-er hvor mer funksjonalitet er tilgjengelig umiddelbart, ved hjelp av virtualisering.

Kjører PC-programvare i «HyperSpace»

Phoenix ønsker PC-er hvor mer funksjonalitet er tilgjengelig umiddelbart, ved hjelp av virtualisering.

Selv om PC-ene stadig blir raskere, kan de færreste med hånden på hjertet si at tiden det tar fra man skrur på PC-en til den kan brukes til nå særlig, har blitt kortere. Riktignok har en PC-er et multimedie-modus som ikke krever oppstart av operativsystemet, men Phoenix Technologi ønsker å ta dette konseptet flere skritt videre.

Denne uken lanserte selskapet det selskapet kaller HyperSpace, en plattform som sammen med både Intel- og AMD-teknologi skal gi PC-er noe av den enkelheten og umiddelbarheten som kjennetegner annen konsumentelektronikk, for eksempel DVD-spillere.

- For de fleste av oss, minner dagens PC-opplevelser mye om det å reise med fly. Det gir enorme muligheter, men er hjemsøkt med sikkerhetsproblemer, forsinkelser og systemfeil, sier Woody Hobbs, toppsjef i Phoenix Technologies, i en pressemelding.

- HyperSpace er et rammeverk for å gjøre om PC-opplevelsen gjennom oppgavedrevne redskaper som fungerer innen HyperSpace-omgivelsene.

Hobbs håper på at HyperSpace vil igangsette en ny innovasjonsrevolusjon bygget et fundament av integrert enkelhet og snakker om PC 3.0.

Ifølge Phoenix tilbyr HyperSpace-plattformen omgivelser som PC-designere, sikkerhetsinnovatører og innholdstilbydere kan bruke til å lage applikasjoner som umiddelbart er klare til bruk, både før, under og etter at operativsystemet har startet opp eller er blitt skrudd av igjen. Disse applikasjonene vil fungere som komplette verktøy som kan bygges inn i PC-ene av leverandørene.

Blant de applikasjonene Phoenix ser for seg, er programmer for multimedieavspilling, klienter for IP-telefon, e-post, lynmeldinger og web 2.0-applikasjoner.

HyperSpace-plattformen skal kunne kjøres i et lite strømkrevende miljø, noe som er fordelaktig for bærbare PC-er. Plattformen tar i bruk en hypervisor fra Phoenix som kalles HyperCore. Denne bygges inn i BIOS-løsninger fra selskapet og er en lettverks Zoned Virtual Machine Monitor (ZVMM) som kjører spesialiserte kjernetjenester side ved side med for eksempel Windows.

Hypervisoren tar i bruk blant annet virtualiseringsfunksjonalitet som tilbys av prosessorer fra AMD og Intel.

I første rekke er det bærbare PC-er Phoenix sikter mot. Ifølge IDG News Service kan de første produktene som tar i bruk HyperSpace trolig ventes i løpet av seks til ni måneder.

Phoenix har dessverre ikke publisert noen bilder av HyperSpace-løsningen.

Til toppen