BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kjører UltraSparc-programmer på Xeon

QuickTransit lar deg kjøre binærkode beregnet på UltraSparc, på en Xeon-prosessor.

21. aug. 2006 - 12:49

I 2001 etablerte forskere fra University og Manchester selskapet Transitive for å kommersialisere løsninger der binærkode beregnet på en bestemt kombinasjon av operativsystem og prosessor, kjøres uten endringer på et annet operativsystem og en annen prosessor. Produktet ble først kalt «Dynamite», og er siden døpt om til «QuickTransit».

Teknologien til Transitive har vært brukt av store aktører som Apple og SGI for å lette overgangen fra en plattform til en annen. For Apple dreide det seg om overgangen fra PowerPC til Intel, for SGI om overgangen fra operativsystemet Irix og MIPS-prosessoren, til Linux på Itanium.

På LinuxWorld-utstillingen i San Francisco i forrige uke, kunngjorde Transitive et partnerskap med IBM. Behovet til IBM er å la Linux-applikasjoner beregnet på x86-prosessorer kjøre på servere med Power-prosessoren.

Transitive benyttet også anledningen på LinuxWorld til å demonstrere hvordan Solaris/UltraSparc-utgaver av database-programvare fra Sybase og Oracle kan kjøres direkte på Linux/Xeon med deres teknologi.

Ifølge Transitives produktsjef Frank Weigel, kjører Solaris/Sparc-applikasjoner raskere under QuickTransit på Linux/Xeon-servere enn på servere med UltraSparc IV+-prosessoren.

QuickTransit for Solaris/Sparc til Linux/Xeon er utviklet ved hjelp av Intel, som undertegnet en partnerskapsavtale med Transitive i mars.

Transitive opplyste på LinuxWorld at QuickTransit for Solaris/Sparc til Linux/Xeon skal komme på markedet i løpet av inneværende kvartal, og blir selskapets første produkt på det allmenne markedet.

I fjerde kvartal kommer QuickTransit for Solaris/Sparc til Linux/Itanium.

Andre produkter som vil bli sluppet i forholdsvis nær framtid, er QuickTransit for Power til x86, og QuickTransit for IRIX/MIPS til Linux/Itanium.

På sikt tar Transitive sikte på å tilby løsninger for alle tenkelige par av prosessorer og operativsystemer, etter denne skissen:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.