UTPRESSINGSVARE

Kjøttgigant har stengt produksjonen etter omfattende cyberangrep

Vet ikke når systemene vil være i drift igjen.

Cyberangrepet mot JBS Foods kan få betydning for slaktingen av storfe i de berørte landene.
Cyberangrepet mot JBS Foods kan få betydning for slaktingen av storfe i de berørte landene. Foto: Coloubox/Aleksey Mnogosmyslov
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2021 - 11:00

Verdens største kjøttforedlingsbedrift, JBS Food, måtte mandag stenge produksjonen ved anlegg i flere verdensdeler etter at selskapet på søndag ble utsatt for et cyberangrep. Dette opplyser selskapet til nettstedet Beef Central

Servere i tilknytning til virksomheten i Nord-Amerika og Australia skal være berørt. Dette skal inkludere selskapets systemer for telefoni- og epostkommunikasjon. Alle berørte IT-systemer skal ha blitt stengt straks angrepet ble oppdaget. Deretter skal JBS Food ha innkalt hjelp fra både interne og eksterne IT-eksperter. 

Gir en årlig innsparing på tolv millioner:
 – En slags Tinder for ku, sier Nortura (for abonnenter)

Trolig utpressingsvare

I en uttalelse fra JBS Foods' amerikanske avdeling, som Reuters har gjengitt tidligere i dag, heter det at selskapets backup-servere ikke er berørt av angrepet, og at det jobbes med å gjenopprette systemene så raskt som mulig. Det er likevel uvisst hvor lang tid dette vil ta. 

Det er ventet at hendelsen vil påvirke leveranser av produkter ut til selskapets kunder. Ifølge Beef Central inkluderer dette blant annet matbutikker og hamburgerkjeder som McDonald's, i alle fall i Australia.

Så langt skal det ikke være noe som tyder på at data knyttet til kunder, leverandører eller ansatte har blitt stjålet. Mye tyder på at det dreier seg om et angrep med utpressingsvare. Men dette har ikke blitt bekreftet. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.