BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klager på rumensk mobil-avgjørelse

Telenor vil sende inn en formell klage på tildelingen av mobillisenser i Romania. Bakgrunnen er i første rekke den rumenske regjeringens egen ekspertgruppe som hadde alliansen der Telenor er med, på topp. Etter regjeringens tildeling ble Telenor-alliansen skjøvet ned til tredje plass.

Frode Eriksen
18. nov. 1996 - 10:50

Men i og med at avgjørelsen om hvem som skulle motta de to rumenske mobillisensene for GSM 900-nett så ser administrerende direktør i Telenor Invest as, Jan Edvard Thygesen, ikke alt for lyst på mulighetene til Telenor i Romania.

- Vi har ikke gitt opp, og er rimelig positiv til å kunne hale i land denne lisensen, sier Thygesen til digi:tele.

Han sier at Telenor vil sende inn en formell klage på beslutningen som ble tatt av den sittende rumenske regjeringen, som fungerer som et forretningsministerium fram til den nye regjeringen overtar på fredag.

- De objektive kriteriene som lå til grunn for denne avgjørelsen holdt oss på første plass, helt fram til beslutningen ble tatt. Ytterligere vurderinger av politisk art førte til at Telenor-alliansen havnet på en tredjeplass til slutt, sier Thygesen.

Han sier at Telenor arbeider steinhardt for å få denne lisensen, men legger til at Balkan er et vanskelig område å arbeide i. - Vi har mange prosjekter på gang, blant annet i Hellas, i sentral og vest-Europa, samt i Asia. I noen tilfeller vil vi få lisenser men i andre faller vi utenfor. Av og til er det politikk som avgjør tildelingen. Dette er en del av spillet.

Han opplysert at Telenor sammen med sine rumenske partnere, Tele Danmark og Motorola så langt har lagt i underkant av 2 millioner kroner på bordet i arbeidet med å få en av de to rumenske mobillisensene.

Thygesen regner med en endelig avklaring på denne lisensen innen nyttår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.