Klar for amerikansk kåring av beste nettsteder

Mediemagasinet Editor & Publisher deler i neste måned ut priser for beste amerikanske og ikke-amerikanske nettsteder. Ingen skandinaviske nettsteder er nominert.

Mediemagasinet Editor & Publisher deler i neste måned ut priser for beste amerikanske og ikke-amerikanske nettsteder. Ingen skandinaviske nettsteder er nominert.

Det amerikanske mediemagasinet Editor & Publisher skal i neste måned kåre de beste amerikanske og internasjonale nettsteder. På listen er det for det meste amerikanske nettsteder, men blant annet enkelte engelske og indiske nettaktører har klart å snike seg med på listen over nominerte.

Prisene vil bli delt ut under E&P Interactive Newspapers Conference i New Orleans 11. februar i år. Over 400 innsendte bidrag er vurdert av et dommerkorps på 24 dommere.

Det er femte gangen EPpy-Awards deles ut, priser som blir sett på den interaktive bransjens "Oscar-utdeling".

For beste amerikanske nettavis med over 100.000 daglige lesere er nettutgavene til Chicago Tribune, The Minneapolis Star Tribune og The Washington Post nominert.

I kategorien beste ikke-amerikanske nettavis er britiske The Financial Times, kinesiske South China Morning Post og Times of India nominert. I fjor kunne den argentinske nettavisen La Nacion Line reise hjem med statuett i kofferten, og være fornøyd med blant annet å ha slått Financial Times, som også i fjor var nominert.

I år er Financial Times også nominert i kategorien Beste business-seksjon i en nettavis. I denne kategorien er blant annet også Mercury Centers SiliconValley.com nominert.

Også britiske Guardian Newspapers Ltd er nominert, i kategorien for beste nyhetsseksjon i nettaviser.

Andre ikke-amerikanske nettsteder som er nominert, er for eksempel sportsseksjonen til irske The Irish Times, i kategorien beste sportsseksjon i en nettavis. Kun én latinamerikansk nettavis er nominert til Eppy Awards, og det er i kategorien beste spesialseksjon i en nettavis; nettstedet EUD.com som Diario El Universal i Venezuela produserer.

For beste ikke-avis nyhetstjeneste er CNETs tjeneste News.com, Microsoft/NBC initiativet MSNBC Online og Wired News nominert. I fjor var akkurat de samme tre nettaktørene nominert, og da gikk CNET av med seieren., i likhet med de to foregående årene. Vinner CNET prisen i år også, vil det altså bli for fjerde år på rad.

For beste bruk av interaktivitet i en nettavis er The Daily Oklahomans seksjon The Oklahoman Online, Sun Heralds Sunline og The Washington Posts seksjon Live Online nominert.

Til toppen