Klar for Europa med pasientjournaler

Bodø-selskapet Dips forbereder Europa-satsning og tror på løft i det norske markedet.

Klar for Europa med pasientjournaler
Bilde:

Bodø-selskapet Dips lever av å selge løsninger for elektroniske pasientjournaler til norske sykehus. De har flere store internasjonale konkurrenter, men klarer seg godt og sikter nå mot utlandet.

- Vi trodde vi måtte skynde oss mot utlandet, men det norske markedet gir nå nye muligheter, sier Viksjø, til Dagens Næringsliv.

En av årsakene til det, er at TietoEnator sliter med sine leveranser til Helse Vest og Helse Sør.

    Les også:

- TietoEnator har nå ødelagt sine muligheter, sier Viksjø, til Dagens Næringsliv.

Dips har Helse Nord og Helse Øst på sin kundeliste. I tillegg har de mindre leveranser til Helse Vest og Helse Sør. Siemens har Helse Midt, Rikshospitalet og Ullevål Sykehus.

Dips omsatte for 76,3 millioner kroner i 2006 og av det ble de sittende igjen med 5 millioner kroner på bunnlinjen.

- Vi har kommet langt, men vi kan ikke vokse ubegrenset i Norge. Vi må finne et marked i utlandet, og det har vi gode muligheter til, sier Tor Arne Viksjø, administrerende direktør i Dips, til Computerworld.no.

Selskapet har allerede brukt to år på å sondere det europeiske markedet for å finne ut hvor det er mest naturlig å satse. Det kan nok allikevel ta litt tid før de blir en markant aktør også utenfor hjemmemarkedet.

- Helsevesenet er seigt, og ting tar fryktelig lang tid. Dessuten må vi gjøre tilpasninger i applikasjoner og finne partnere, i tillegg til kunder. Det går nok ett år eller to før vi har kunder i disse landene, sier Viksjø, til Computerworld.no.

Les mer om:
;