BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klar for norsk teleeksport

Det norske teleselskapet Consorte vil i oktober være operative i Sverige og Danmark etter at selskapet nå har gjennomført en emisjon som gir 50 millioner kroner å jobbe for.

Frode Eriksen
29. juni 2000 - 10:14

Samtidig priser emisjonen Consorte få år etter starten til 800 millioner kroner. Selskapet leverer intelligente telefonitjenester til bedriftsmarkedet, der formålet er at bedriftene bedre skal ta vare på kunder som ringer selskapet. De nye eierne er institusjonelle investorer, og den siste emisjonen representerer 6,2 prosent av selskapets aksjekapital.

Administrerende direktør i Consorte, Marit Døving sier til digi.no at emisjonen som nå er på plass gir selskapet penger til å ekspandere for i Norden, og planen er at virksomheten i Danmark og Sverige skal være operativ med egne switcher i oktober.

- For å gjøre lanseringen der ordentlig hadde vi behov for kapital. Vi er fornøyd med å få dette på plass før sommeren.

Consortes teknologi har vakt interesse og selskapet har tegnet kontrakt med de første kundene i Danmark og Sverige. Når selskapet etablerer seg er det som egen teleoperatør med egne samtrafikkavtaler som basis for IN-tjenestene som tilbys bedriftskundene. Blant selskapets norske kunder finner en bedrifter som typisk baserer mye av sin kundekontakt på telefonkontakt; blant annet Storebrand, IBM, Oslo Taxi og Star Tour.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.