Klar med betaversjon av Firefox 3.1

Nå kan den nye JavaScript-motoren til Firefox testes.

Klar med betaversjon av Firefox 3.1

Nå kan den nye JavaScript-motoren til Firefox testes.

Mozilla skal omkring årsskiftet komme med Firefox 3.1, en versjon som blant annet skal inneholde funksjonalitet som ikke rakk å komme med i 3.0-versjonen som kom i juni i år.

Nå har den første betaversjonen av Firefox 3.1 blitt gjort tilgjengelig på denne siden. Den er tilgjengelig på en rekke forskjellige språk.

Det aller meste av nyhetene i Firefox 3.1 vil komme under skallet, knyttet til støtten for ulike webstandarder og presentasjonen av innhold basert på dette.

Noen nyheter i brukergrensesnittet blir det likevel. Den viktigste er at man muligheten for å bla raskt mellom faner, ved å innholdet i flere av fanene kommer fram i et nytt felt som vises når man trykker på Ctrl+Tab. Dessuten skal brukeren bedre kunne kontrollere Smart Location Bar ved å benytte spesielle tegn for å begrense søket.

Under skallet har Mozilla forbedret støtten for webstandarder i Gecko-motoren. Dette inkluderer ytterligere støtte for CSS 2.1 og CSS 3-egenskaper, video- og audio-elementene i HTML, W3Cs Geolocation API, SVG-transformasjoner og frakoblede webapplikasjoner. I tillegg kan man selv skru på den langt raskere JavaScript-motoren TraceMonkey ved å skrive about:config i adressefeltet og å sette verdien til javascript.options.jit.content til «True».

Firefox 3.1 beta 1: Forhåndsvisning av faner.
Firefox 3.1 beta 1: Forhåndsvisning av faner.

Firefox 3.1 beta 1 kan lastes ned via denne siden. Mer informasjon om nyhetene finnes blant annet i dette blogginnlegget.

Betaversjonen er ikke ment for vanlige sluttbrukere. Det må blant annet forventes at mange av utvidelsene til Firefox ikke fungerer i denne tidlige utgaven.

Til toppen