Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klar med gratis ID-stack

Forgerock lanserer «Open Identity Stack» i åpen kildekode.

Open Identity Stack omfatter tre hovedkomponenter og er bygget opp med en delt-tjenestearkitektur.
Open Identity Stack omfatter tre hovedkomponenter og er bygget opp med en delt-tjenestearkitektur.

Den opprinnelig norske programvareutvikleren Forgerock melder at de er klare med en fullt ut integrert ID-stack i åpen kildekode for å sikre applikasjoner og tjenester gjennom hele bedriften, tilpasset mobil, sosial og nettskymiljøer: Open Identity Stack.

Forgerock tok over ID-teknologien til Sun, som Oracle ikke ville befatte seg med. Tidligere programvaredirektør Lasse Andresen i Sun Norge sto i spissen for en gruppe Sun-veteraner som tok over kodebasen i 2010.

Selskapet har siden videreutviklet teknologien, i samsvar med åpen kildekodemodellen. Det innebærer at bruker får full tilgang til kildekoden, som oppdateres to ganger i året. Forgerock tjener penger på å inngå supportavtaler med brukere.

Produktet beskrives som et levedyktig og kostnadseffektivt alternativ til kommersielle ID-suiter, med fordeler knyttet til skalerbarhet, enklere implementasjon, enklere endring og enklere tilpasning til nye omgivelser.

Forgerocks hvitbok forklarer hvordan produktet har API-er i tre nivåer, mot henholdsvis REST-tjenester, ID-standarder som SAML, OAuth2, SCIM og OpenID, og applikasjoner. Det er fordelt på tre komponenter som deler tjenester med hverandre:

  • OpenAM for autentisering og føderasjon med mer, med blant annet flere løsninger for enhetlig pålogging («single sign on»)
  • OpenIDM for brukerhåndtering, med blant annet passordsynkronisering og aktivitetslogg
  • OpenDJ, en LDAP-kompatibel katalogtjeneste med integrert støtte for REST API.

Blant referansekundene til Forgerock er helsetjenesteselskapet McKesson og tv-selskapet BSkyB.