Klar med informasjonsintegrator for DB2

IBM vil denne uken annonsere at DB2 Information Integrator er allment tilgjengelig.

IBM vil ifølge amerikansk presse annonsere at DB2 Information Integrator vil bli allment tilgjengelig tirsdag denne uken. Information Integrator er en sentral del av IBM plan for det selskapet kaller "on-demand computing" - muligheten til umiddelbart å få aksessere, integrere, håndtere og analysere alle former for informasjon, lagret på enhver plattform, både innefor og utenfor organisasjonen.

    Les også:

Integrasjon er en viktig del av denne visjonen, og det er her DB2 Information Integrator kommer inn. Programvaren tilbyr ifølge eWeek replikering, transformering, mellomlagring og støtte for Java, XML og webtjenester.

Nelson Mattos, IBMs direktør for informasjonsintegrasjon, sier til eWeek at Information Integrator har redusert kravene til integrasjonsprogrammeringen med mellom 40 og 60 prosent hos kunder som har testet produktet. Disse kundene har benyttet et Java-basert utviklingsmiljø for å integrere på tvers av DB2, Oracle og Excel-databaserer fra Microsoft. Ifølge Mattos kan en stor andel av reduksjonen knyttes til det at kunnskapsnivået for å få til integrasjonen er betydelig redusert.

- Brukerne oppdaget at de ikke trengte å komponere spørringer, håndtere ulike tilkoblinger til disse systemene, eller bekymre seg om de ulike grensesnittene til disse systemene, sier Mattos.

Prisen for DB2 Information Integrator ventes å bli 20.000 dollar per prosessor og 15.000 dollar per datakildekobling (connector).

Til toppen