Klar med norske design-PCer for Windows Vista

Asono har designet to Vista-baserte maskiner som skal være et stilig tilskudd i stua.

Klar med norske design-PCer for Windows Vista

Asono har designet to Vista-baserte maskiner som skal være et stilig tilskudd i stua.

Norske Asono har gjort seg bemerket på markedet for MP3-spillere med sine egendesignede produkter. Nå går de inn i et nytt marked, et som i dag er dominert av store aktører som HP, Dell og Lenovo.

Asono er klar med sine to første PCer og de kjører begge på Windows Vista. Det gjør Microsoft begeistret, og den lokale ledelsen i Microsoft Norge lover å hjelpe selskapet med å lykkes i markedet utenfor Skandinavia.

Maskinene er laget for å kunne stå i stuen. De kjører henholdsvis Vista Premium og Vista Ultimate, to versjoner som har innebygd mediesenter-funksjonalitet.

- Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene på komponentene klarer vi ikke å gjøre mer enn andre. Vår greie er bra design, og det vil ta oss ut av vårt skandinaviske hjemmemarked. Vi har internasjonale ambisjoner, sier Lars E. Elstad, markedssjef i Asono, til Computerworld.no.

Maskinene har fått navnene Interium og Merium. Lanseringsdatoen er ikke satt ennå og det er heller ikke prisene.

- Asono er et superspennende selskap. At de tør å satse i markedet med store selskaper og store volum er artig. De har en meget god kompetanse på industriell design. Vi har store forventninger, sier Odd Sverre Østlie, sjef for forbrukermarkedet i Microsoft Norge, til Computerworld.no.

Microsoft er med sine Windows-maskiner totalt overlegen Apple på volum, men Apple har alltid hatt et solid overtak på programvaregiganten når det gjelder design. Kanskje kan et lite norsk selskap tilføre Microsofts produkter noe de sårt trenger?

Til toppen