Klar med ny mini-prosjektor

Litt forsinket lover Mitsubishi en ny mini-prosjektor basert på LED-kretser.

Litt forsinket lover Mitsubishi en ny mini-prosjektor basert på LED-kretser.

Mitsubishi Digital Electronics America lanserte tidlig i februar PocketProjector 8482 og setter en ny nedre grense for størrelsen på prosjektorer.

Projektoren veier i underkant av 400 gram og skal få plass i en håndflate eller i en stor jakkelomme. Den kan drives med strøm fra et batteri, sigarettenneren i en bil eller det vanlige strømnettet.

Med en avstand på drøyt 30 centimeter skal PocketProjector kunne skape et bilde på en vegg eller lerret med diagonal størrelse på 20 tommer. Bildestørrelsen kan fordobles ved å øke avstanden til omtrent 90 centimeter med en oppløsning på SVGA (800 x 600 punkter).

LED-teknologien fjerner utfordringen med levetiden på lampen som vanlige prosjektorer sliter med. Mitsubishi lover en levetid på 20.000 brukstimer, noe som tilsvarer fire timers daglig bruk i drøyt 13 år.

Mitsubishi Digital Electronics America markedsfører PocketProjector som et produkt for hjemmemarkedet, spesielt egnet sammen med til digitale kameraer, håndholdte spillmaskiner og bærbare DVD-spillere.

Projektoren kommer i salg i september til en pris på 799 dollar, noe som vil gi en pris på rundt 6500 kroner.

Til toppen