Klar med trådløst bred-bånd inntil 30Mbit/s

ElTele Øst, som i mars i fjor fikk frekvenser for radioaksess, er nå klare med sin løsning beregnet for bedriftsmarkedet. Løsningen gir hastigheter på opptil 30 Mbps, og kan erstatte dagens aksessnett.

ElTele Øst, som i mars i fjor fikk frekvenser for radioaksess, er nå klare med sin løsning beregnet for bedriftsmarkedet. Løsningen gir hastigheter på opptil 30 Mbps, og kan erstatte dagens aksessnett.

ElTele Øst har i drift radioaksess-løsningene sine i Oslo, Trondheim og Drammen. I løpet av året bygger selskapet ut sitt trådløse bredbåndsnett i ytterligere 10-15 byer på Østlandet og i Midt-Norge.

Radioaksess er trådløse radiosystemer som kan erstatte kobberkablene i det faste aksessnettet. Kabelen erstattes med radiosignaler via antenner frem til abonnenter. Systemet er fleksibelt og gjør det mulig å øke kapasiteten i overføringen opp til 30 Mbps når det er behov for særlig stor kapasitet.

Da Post- og teletilsynet i mars i fjor tildelte radioaksessfrekvensene ble fem ulike ElTele-selskap tildelt hver sine regionale frekvenser, i tillegg til Formus og Broadnet på 26GHz båndet som egner seg best som alternativ aksessvei.

Ett av de fem ElTele-selskapene var ElTele Øst og det er de geografiske frekvensene for Østlandet og Midt-Norge selskapet nå tar i bruk. Faktisk var ElTele så optimistiske og selvsikre på at en skulle få konsesjon at bestillingen på utstyret var sendt før tildelingen skjedde.

ElTele Øst har valgt Ericsson som leverandør til radionettet som baseres på Mini-link bas. Norge er det første land som tar i bruk dette systemet og det har vært utprøvd i et nært samarbeid mellom selskapene.

Ytterligere utbygging er under planlegging, og i løpet av året vil Hamar, Gjøvik, Hønefoss og Oslos nabokommuner få tilgang til ElTele Øst sitt radioaksessnett.

- Det er bedriftsmarkedet og offentlig sektor vi vender oss til. Erfaringene med systemet er så langt meget gode. Trådløst bredbåndsnett har den fordel at vi kan tilby våre abonnenter meget fleksible løsninger, hvor vi kan garantere en minste hastighet og samtidig tillate kundene å benytte mer ved ledig kapasitet i nettet. Vi kan dermed tilby langt større kapasitet enn tradisjonelle 2 Mbps-kabler. Fleksibiliteten gjør også at vi blir konkurransedyktig på pris, sier administrerende direktør i ElTele Øst, Per Morten Torvildsen .

Til toppen