TELEKOM

Klar med videotelefoni til private

Telio er først ute i Norge, enda en gang.

Telio er først ute i Norge med et tilbud om videotelefoni til private. Legg merke til hvordan man ser seg selv i et miniatyrbilde nederst til høyre.
Telio er først ute i Norge med et tilbud om videotelefoni til private. Legg merke til hvordan man ser seg selv i et miniatyrbilde nederst til høyre.
14. juli 2009 - 11:41

OBS: Se oppdatering nederst i artikkelen.

Telio, pioneren i Norge innen aksessuavhengig bredbåndtelefoni, lanserer i dag en ny tjeneste som de også mener å være først ute med i Norge: videotelefoni til forbrukermarkedet.

Tjenesten har samme modell som Telios vanlige telefonitjeneste: Brukeren får et vanlig norsk telefonnummer, som fungerer mot tradisjonelle fasttelefoner, andre bredbåndstelefoner, videotelefoner og mobiltelefon.

Selve videotelefonen fungerer også som base overfor inntil tre trådløse DECT-apparater.

Lydkvaliteten på videotelefonapparatet skal være over dobbelt så god som man er vant til fra fasttelefon og mobiltelefon. Telio forklarer at apparatet gir «wideband audio» med «utvidet lydbilde» fra 50 til 7000 Hz. Dette er en internasjonal standard audio codec, kalt G.722.

Skjermen er på 4,3 tommer og har en oppløsningen på 480 x 272 punkter. Videokvaliteten tilsvarer 355x282 punkter i opptil 25 bilder per sekund.

Videotelefonapparatet kan knyttes til bredbånd over kabel eller over husets trådløse lokalnett (WLAN). Den har toveis høyttalerfunksjon.

Telios videotelefon er samtidig en base for opptil tre trådløse DECT-apparater.
Telios videotelefon er samtidig en base for opptil tre trådløse DECT-apparater.

– Den nye tjenesten inkluderer kommunikasjon med unik lyd- og bildekvalitet til like fordelaktige vilkår som vi tilbyr våre kunder i dag. Vi har allerede en unik posisjon i det norske markedet og vi forventer å styrke denne posisjonen når vi, som den eneste teleoperatør i Norge, lanserer videotelefoni for privatmarkedet, sier administrerende direktør Eirik Lunde.

Videotelefonapparatet tilbyr flere tilleggsfunksjoner: Den støtter sending og mottak av SMS og MMS, og den har en innebygget nettleser med støtte for Java og RSS-feed. Den kan gjøre opptak av video, lyd og stillbilder, og lagre dem på minnekortleser (SD(MMC) eller USB-minnepinner.

Tjenesten forutsetter et abonnement til 199 kroner per måned. Etablering koster fra 495 kroner (inklusiv mva) avhengig av om man ønsker bindingstid eller ikke, og av hvor mange DECT-apparater man vil ha. Telio tilbyr gratis minutter til mer enn 130 land. Abonnementet omfatter tjenester som 20 gigabytes online backup og pc-telefon.

Oppdatering kl 13:03 tirsdag 14. juli 2009

Produktsjef Kim Stenslie i Telio opplyser følgende:

– Vi ser at det har vært en liten uklarhet i pressemeldingen/faktainformasjonen om videotelefonen. Den støtter SMS/MMS men vi har ikke skrudd på dette ennå. Trykker man på knappen for dette, får brukeren beskjed om at denne tjenesten er under forberedelse. Videre kan man foreløpig ikke lagre opptak og bilder på USB/SD/MMC, kun lese fra. Dette vil være fremtidig funksjonalitet som vi slipper via auto-oppdateringer til telefonen. Dette er planlagt, men ikke 100 % sikkert.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.