Klar til å registrere «co.no» domener

Varemerker og bedriftsnavn vernes bare i en kort overgangsperiode.

Klar til å registrere «co.no» domener

Varemerker og bedriftsnavn vernes bare i en kort overgangsperiode.

Tillegg 8.10 kl 09.10, se nedenfor

I 45 ulike land kan bedrifter utvide sitt domenenavn med koden «co» for å markere at de driver en kommersiell virksomhet. I Storbritannia har man for eksempel «co.uk», i Sør-Korea «co.kr» og i New Zealand «co.nz».

Et nederlandsk selskap, CoDNS BV, som ble etablert av den europeiske registraren EuroDNS SA i 2007, melder at de åpner for registrering av selskaper under «co.no». De har etablert nettstedet domain.co.no der det gis ytterligere detaljer om ordningen.

Det man må merke seg er blant annet følgende: Registreringen under «co.no» krever ingen spesielle bånd til Norge. Varemerker og bedriftsnavn vil kun vernes i en overgangsperiode. Overgangsperioden opphører 31. januar 2011. Etter den datoen vil hvem som helst kunne registrere hva som helst, også andres varemerker og bedriftsnavn.

Det understrekes at registreringen av domener i co.no foregår helt uavhengig av Norid, som kun har ansvar for domener i .no.

Tillegg 8.10 kl 09.10

I Norid er co.no registrert som tilhørende Elineweb, et IT-konsulent-firma som bekrefter at de har et samarbeid med CoDNS og som henviser til dem for all videre kommentar. (Takk til Thomas Hagelien for tipset!)

Til toppen