BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klargjør for en ny generasjon programvare

Microsoft har annonsert en rekke tilleggspakker til Visual Studio som åpner for nye typer applikasjoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2006 - 12:09

Microsoft har avduket flere nye produkter som skal gjøre det mulig for utviklere å lage interaktive applikasjoner som utnytter nye muligheter i Windows Vista, Office 2007 og på weben.

.Net Framework 3.0er nå produksjonsklar og tilgjengelig som et tillegg til Visual Studio 2005. Den inkluderer støtte for sentrale deler av den nye Windows-funksjonaliteten som tilbys gjennom Windows Presentation Foundation, Windows Communication Foundation, Windows Workflow Foundation og Windows CardSpace.

Visual Studio 2005 Tools for Office 2007 er også produksjonsklar. Denne gjør det mulig for utviklere å bygge applikasjoner basert på Office 2007.

I tillegg har Microsoft sluppet Beta 2-utgaven av ASP .Net Ajax Extensions og Microsoft AJX Library. Disse kalles til sammen for ASP .Net Ajax, og var tidligere kjent som Atlas.

Dette er et rammeverk for å bygge interaktive og asynkrone webapplikasjoner basert på XML og JavaScript. Rammeverket skal bidra til at applikasjonene vil fungere i de vanligste nettleserne – Microsoft nevner i hvert fall Firefox, Opera og Safari, i tillegg til Internet Explorer.

Alle disse tre tilleggene er nå tilgjengelige på denne siden.

Dessuten har Microsoft sluppet en «release candidate» av SQL Server 2005 Compact Edition, en krympet utgave av selskapets relasjonsdatabase som skal tilby det viktigste av funksjonaliteten i fullversjonen. Denne ventes å bli produksjonsklar innen utgangen av året. Størrelsen er på omtrent 2 MB, og databaseserveren kan brukes, integreres og redistribueres fritt i blant annet tredjepartsapplikasjoner.

Denne versjonen er tilgjengelig fra denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.