Klargjør neste generasjons PC-minne

Minneprodusenten Elpida annonserte i går at selskapet har ferdigutviklet minnebrikker basert på DDR3-arkitekturen.

Minneprodusenten Elpida annonserte i går at selskapet har ferdigutviklet minnebrikker basert på DDR3-arkitekturen.

Den japanske minneprodusenten Elpida har utviklet en 512 megabits DDR3 SDRAM minnebrikke, som er beregnet for bruk i minnemoduler for både stasjonære og bærbare PC-er, som i servere.

DDR3-arkitekturen støtter overføringshastigheter på inntil 1333 megabits per sekund, det dobbelt av det dagens DDR2 greier å levere.

For å oppnå både høyere hastighet og lavere effektforbruk, har Elpida tatt i bruk transistorer med doble port-elektroder (gate). Denne teknologien skal redusere lekkasjestrømmen i DRAM-enheten, en uønsket bieffekt som oppstår når man forsøker å senke spenningen samtidig som transistorens ytelse opprettholdes eller forbedres.

Denne typen transistor brukes i enkelte raske prosessorer, men ifølge Elpida er det første gangen den brukes i en DRAM-enhet.

- Målet for utviklingen av nestegenerasjons DDR3-minne er å opprettholde fordelene med DDR2, slik som operasjon med lav spenning, samtidig som hastigheten økes betydelig, sier Jun Kitano, direktør for teknisk markedsføring ved Elpida Memory i USA, i en pressemelding.

- Vår bruk av "dual gate"-transistorer vil tillate vår nye 512 megabit DDR3-enhet å oppnå høy-ytelsesdriften som vil være kritisk for framtidige avanserte dataapplikasjoner, sier Kitano.

    Les også:

De nye DDR3-brikkene fra Elpida vil operere med en spenning på 1,5 volt, 0,3 volt lavere enn det som er mulig med dagens DDR2-arkitektur. Elpida har introdusert en automatisk kalibreringsfunksjon for utbufferen, som skal forbedre mulighetene for å kontrollere tidsinnstilling til systemet under variasjoner i spenning og temperatur. Dette skal sikre stabil drift.

De nye brikkene vil produseres ved hjelp av 90 nanometers prosessteknologi. Masseproduksjon vil settes i gang i løpet av neste år, avhengig av etterspørselen i markedet. Elpida er langt fra det eneste selskapet som skal tilby DDR3-minne, Samsung var trolig først ute med å annonsere dette allerede i februar i år, og også Infineon skal ha annonsert denne typen produkter.

Elpida opplyser at selskapet også planlegger å utvikle DDR3-produkter med høyere tetthet, blant annet minnebrikker som kan lagre 1 eller 2 gigabits med data.

DDR3-arkitekturen har lenge blitt brukt av minne for grafikkort og SRAM.

Det er ventet at DDR3 vil erstatte DDR2 som mest solgte DRAM-produkt i løpet av 2008 eller 2009.

Til toppen