FORBRUKERTEKNOLOGI

Klargjør produksjon av Viiv-baserte PC-er

En rekke taiwanske PC-produsenter skal tilby PC-er basert på Intels Viiv-plattform tidlig på nyåret.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. des. 2005 - 10:40

Det er ventet at Intel vil lansere selskapets konsumentplattform, Viiv, i forbindelse med Consumer Electronics Show, som arrangeres i Las Vegas i begynnelsen av januar.

Ifølge Digitimes planlegger en rekke taiwanske leverandører lansering PC-produkter basert på Viiv i januar 2006. Dette inkluderer AOpen, Shuttle, Acer, Gigabyte Technology og Micro-Star International (MSI). Masseproduksjonen skal ifølge kilder ved selskapene starte opp i begynnelsen av februar.

Målet med Viiv er å gjøre det enklere å koble sammen den elektroniske stueunderholdningen - både tilkobling mellom enhetene og tilkobling til tjenester.

Ifølge Intels nordiske sjef, Leif Persson, er utfordringene å gjøre det unødvendig å være sivilingeniør for å koble sammen boksene, at boksene benytter en felles standard for kontakter og lignende, samt å legge til rette for en forretningsmodell for å tilby lovlig innhold mot betaling.

Intels rolle i dette arbeidet er ifølge Persson å sette selskapet komponenter i en sammenheng, en plattform, samt være aktiv i standardiseringen.

Siden Viiv-enhetene på mange måter skal erstatte de som er plassert under tv-en i dag, stilles det andre krav til blant annet utseende og støynivå. Mange, inkludert Intel, kaller dette «wife acceptance factor». Dessuten skal utstyret kunne styres med en fjernkontroll på typisk tre meters avstand. Det skal også ha kraft nok til for eksempel å gjøre tv-opptak samtidig som brukeren spiller et spill. Enhetene skal også fungere slik at man setter inn kontakten, så fungerer det. Altså et nokså ukjent fenomen for PC-brukere.

    Les også:

Intel vil ennå ikke si noe offisielt, men alt tyder på at Windows XP Media Center Edition vil være en sentral del av plattformen. De taiwanske kildene til Digitimes opplyser at det er kun dette operativsystemet som vil støttes. Tidligere har Digitimes hevdet at Intel samarbeider med Linux-utviklere om å tilby Viiv med Linux som operativsystem, men det har siden vært helt stille på den fronten.

De taiwanske PC-produsentene opplyser nå til Digitimes av Viiv-plattformen vil bestå av en tokjernet prosessor fra Intels Pentium D 800/900-serie, et av brikkesettene 945 eller 955 med southbridge-brikken ICH7 DH (I/O Controller Hub), samt nettverk basert på Intel Pro/100 PM/PL/VE/VM. Systemene skal også utstyres med støtte for Intels Audio Codec 5.1/5.1-kanal-tilkobling med 2.1 SPDIF digital utgang, samt SATA-harddisk med NCQ-støtte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.