Klargjør større harddisk for MP3-spillere

Samsung annonserte i går flere nye harddisker, blant annet en som kan øke kapasiten til MP3-spillere.

Klargjør større harddisk for MP3-spillere

Samsung annonserte i går flere nye harddisker, blant annet en som kan øke kapasiten til MP3-spillere.

Man får aldri for mye lagringsplass, hverken i store servere eller små MP3-spillere. Stort sett er det prisen og det fysiske plassbehovet som setter begrensningene.

De største MP3-spillerne leveres gjerne med en 1,8 tommers harddisk. Disse er tilgjengelige med lagringskapasitet på inntil 100 GB, fra blant annet Toshiba.

I går fortalte Samsung til asiatisk presse at selskapet i juli skal starte masseproduksjon av en 1,8 tommers harddisk med 120 GB lagringskapasitet. Den nye harddisken er ifølge japanske PC Watch en del av en ny harddiskfamilie som vil få navnet Spinpoint N2. Harddiskene skal ha en rotasjonshastighet på 3600 eller 4200 rpm og et mellomlager på 2 eller 8 MB. Søketiden er oppgitt til 15 ms i snitt.

I tillegg til i MP3-spillere, benyttes harddisker i denne størrelsen i blant annet mobile langringsenheter og ultramobile PC-er. Harddisken skal trekke 0,8 watt ved lesing og 0,07 watt ved standby. De største modellene vil være 8 mm høye, de øvrige 5 mm.

I tillegg til Spinpoint N2-familien, annonserte Samsung flere 2,5 tommers harddisker med kapasitet på inntil 250 GB, beregnet for bærbare PC-er eller kompakte servere.

Til toppen