KORTNYTT

Klargjør tolags, overskrivbar DVD

JVC vil senere i år lansere overskrivbare DVD-plater med nesten dobbel lagringskapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 2006 - 11:39

JVC annonserte nylig at selskapet i andre kvartal av 2006 vil begynne leveransene av verdens første tolags, enkeltsidige DVD-RW-plater. Platene vil komme i både standard og Mini DVD-formatet og ha en skrivehastighet på 2x.

Platene i vanlig DVD-format vil i likhet med andre skrivbare, tolags DVD-plater ha en lagringskapasitet på 8,5 GB. Mini DVD-platene, som har en diameter på 8 cm og er beregnet for videokameraer, ha en lagringskapasitet på 2,6 GB. Dette skal være tilstrekkelig for 60 minutter med videoopptak.

Prisen på skrivbare DVD-plater med to lag har generelt vært betydelig høyere enn for tilsvarende plater med ett lag. Det er ingen grunn til å tro at dette vil være noe annerledes for de overskrivbare platene, men siden disse platene kan benyttes mange ganger, er det kanskje lettere å forsvare den økte utgiften.

Platene åpner for å gjøre mer langvarige opptak. Siden kapasiteten til Mini DVD-formatet fortsatt er begrenset til 2,6 GB, vil det være raskt og enkelt å kopiere råmaterialet fra disse på vanlige og langt rimeligere DVD±R-plater, samtidig som den overskrivebare platen brukes på nytt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.