– Klart for biometrisk sensor

Fingeravtrykk kan komme på neste iPhone.

– Klart for biometrisk sensor
Disse linjene, hentet fra iOS7 beta 4, kan ha avslørt en ny funksjon i kommende iPhone. Bilde: https://twitter.com/hamzasood/
Det har lenge vært spekulert i om smarttelefoner snart blir levert med en biometrisk fingeravtrykk-sensor. Skal vi tro en lekkasje fra Apples nye iOS-versjon 7 beta 4, som omtales i 9to5mac.com tirsdag, vil dette bli en realitet i kommende utgaver av iPhone.

Det er var briten Hamza Sood som først oppdaget noen linjer «under panseret» på iOS7 betaen som tydelig indikerer at Apple har noe på gang. Han fant teksten til en stemmefunksjon som skal instruere hvordan man kan åpne Apple-enheten ved bruk av tommelfingerens avtrykk på startknappen.

Sood la også ut et bilde av hva han har funnet i sin twitter-feed.

Ifølge 9to5mac.com sine kilder skal brukergrensesnittet for fingeravlesningsmekanismen være klar. Teknologien skal brukes til å åpne opp enheten, ikke ulikt det vi kjenner fra en del bærbare PC-er med samme funksjonalitet.

I fjor sommer ble det kjent at Apple kjøpte selskapet Authentic, som leverer løsninger for fingeravtrykksbaserte løsninger. Dette sendte et sterkt signal til bransjen om hva som var på vei, og interessen for denne type teknologi nærmest eksploderte. Dette kom også det norske selskapet Idex til gode. De har i 12 år utviklet teknologi for biometriske sensorer.

Børsnoterte Idex meldte i mai at de har inngått en avtale med en global mobilaktør, uten å komme inn på hvem aktøren er.

– Vi snudde oss fort da det ble kjent at Apple ville kjøpe Authentec, fordi vi skjønte at det ville gjøre fingeravtrykkslesere til mobiltelefoner til et stort marked. Nå er vi inne, med teknologi tilpasset et kommende massemarked. Ikke mange norske selskaper er med på store ting i forbrukermarkedet. Dette er veldig morsomt også i nasjonal sammenheng, sa selskapets tidligere adm. direktør, Ralph Bernstein til digi.no da avtalen ble bekreftet i mai.

    Les også: