BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klart for Concert - men knuter på tråden

Amerikanske telemyndigheter FCC, har gitt klarsignal for at British Telecom (BT) får kjøpe det amerikanske teleselskapet MCI med sikte på en fusjon og etablering av et nytt teleselskap; Concert. Men MCIs lave aksjekurs skaper nye problemer.

Frode Eriksen
22. aug. 1997 - 13:41

Trass i FCC-godkjennelsen kan Concert-samarbeidet stå i fare fordi BT ikke vil betale den prisen som selskapet gikk for i november i fjor. Da var aksjeverdien på MCI-aksjen betydelig høyere enn i dag. MCI-kursen fikk en trøkk da selskapet varslet større investeringer og mindre overskudd i forbindelse med satsingen på lokaltelefoni i USA.

FCCs godkjennelse av BTs kjøp av MCI gav ikke MCI-aksjen noen bevegelse oppover. Dermed vil nye forhandlinger mellom BT og MCI gi en mer realistisk pris som BT må betale for å kjøpe de gjenværende 80 prosent av aksjene i MCI, der BT fra før eier 20 prosent.

Det nye selskapet som blir et resultat av BT og MCI, Concert, vil bli verdens nest største telekomoperatør, etter amerikanske AT&T.

Både BT og MCI sa i en felles uttalelse onsdag at de var svært fornøyde med FCCs beslutning. Det er imidlertid nå jobben starter med en grundig gjennomgang av de to selskapenes ledelse og muligheter.

I første rekke vil det nye selskapet gi en solid kapitalinnsprøyting til MCIs bestrebelser på å bli en aktør i det amerikanske markedet for lokaltelefoni, som i dag er dominert av seks Bell-selskap, etter at Bell Atlantic kjøpte Nynex, en handel som FCC godkjente bare for noen dager siden.

Ifølge Financial Times er MCI villige til å akseptere at prisen BT må betale for selskapet kuttes med 5-10 prosent. Analytikere hevder imidlertid at MCIs eiere kan risikere å svelge en enda større reduksjon i prisen. I en overraskende børsmelding i går offentliggjorde de to selskapene at de faktisk var i forhandlinger om betingelsene for fusjonen mellom de to selskapene.

Det er nesten 10 måneder siden BT og MCI offentliggjorde oppkjøpsplanene, der BT skulle betale USD 21 mrd for 80 prosent av aksjene i MCI, noe som blir verdens største aksjehandel der bedriftene befinner seg i hvert sitt land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.