FORBRUKERTEKNOLOGI

Klart for Flash-video på iPhone

- Apple har godkjent nettleseren fra Skyfire.

2. nov. 2010 - 15:28

Skyfire er en mobilnettleser som behandler websider på egne servere. Innholdet blir deretter sendt til mobilen, som selv slipper å tolke koden. Prinsippet er det samme som med norske Opera Mini.

En stor forskjell er at Skyfire også konverterer Flash-video. Applikasjonen finnes allerede til Android, Symbian og Windows Mobile.

Apple har nå godkjent Skyfire sin iOS-plattform.

Det betyr at den lange ventetiden med å få støtte for Flash-basert video til iPhone og iPad endelig er over, skriver CNN.

Nettleseren vil koste 2,99 dollar og blir tilgjengelig gjennom App Store denne uken, ifølge oppslaget. Det nærmere angitte lanseringstidspunktet tilsvarer torsdag klokken 15.00 14.00 norsk tid.

Hvorvidt Skyfire bare blir å finne i den amerikanske versjonen av butikken, eller om også norske brukere får tilgang (uten å knote med amerikansk iTunes-konto) er uklart.

Flash er bannlyst på Apples mobile enheter, men som nevnt er løsningen basert på konvertering. Skyfire bygger på den innebygde WebKit-nettleseren, og har en knapp som lar brukerne se Flash-baserte filmklipp som er integrert på nettsider man besøker. I praksis blir filmen konvertert til et format WebKit støtter, nemlig HTML5-basert video.

- Vi angriper de irritererende blå feilmeldingene som dukker opp når man forsøker å vise Flash-filmer på iPhone, sier Skyfire-sjef Jeffrey Glueck ifølge CNN.

Skyfire opplyser i et blogginnlegg at de sendte nettleseren inn for godkjenning den 1. september. Videre skriver de at de siden har gjort mindre endringer i programmet, for å sikre at de ikke bryter med retningslinjene til Apple.

- Skyfire til iPhone er utviklet i tråd med Apples regler. Det inkluderer bruk av WebKit-motoren og streaming med H.-264-formatet.

Nettleseren støtter ikke hele Flash-formatet, så du kan fortsatt glemme støtte for Flash-baserte spill eller andre Flash-animasjoner. Heller ikke alt av Flash-video støttes.

Skyfire-sjefen hevder imidlertid at «millioner» av nettsteder som i dag serverer Flash-video skal kunne avspilles gjennom deres løsning.

- Fungerer greit

Selskapet har i lengre tid forberedt seg på at Apple ville godkjenne applikasjonen, og iPhone vies nå stor oppmerksomhet på nettsidene til Skyfire. En tidlig versjon av nettleseren har dessuten blitt sendt til utprøving i amerikansk teknologipresse.

- Den visuelle kvaliteten på videoene varierer etter båndbredden du har tilgjengelig, men det meste er fungerer greit, selv over 3G-samband, skriver MobileCrunch.

Skyfire har lagt ut denne filmsnutten på Youtube for å demonstrere hvordan iPhone-appen deres fungerer i praksis:

    Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.