BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klart for IE8-utrulling i bedriftene

Microsoft har gjort nettleseren tilgjengelig i sentralt oppdateringsverktøy,

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2009 - 14:47

Microsoft har gjort Internet Explorer 8 tilgjengelig via Windows Server Update Services (WSUS), som er et av de mest brukte Microsoft-verktøyene for å rulle ut oppdateringer til Windows-klienter i bedrifter.

Kunngjøringen kom i et innlegg i Microsofts IEBlog denne uken.

Utrullingen vil på ingen måte skje uten at administratoren godkjenner det. I likhet med tilsvarende oppgradering gjennom Windows Update, må administratoren godkjenne lisensbetingelsene før installasjonen kan skje.

Internet Explorer 8 ble lansert i mars i år, men de fleste bedrifter ønsker gjerne å vente med å rulle ut nye versjoner av programvare inntil IT-avdelingen har fått testet disse skikkelig internt, for å se om det har oppstått kompatibilitetproblemer mellom de nye versjonene og annen programvare og tjenester som bedriften er avhengig av.

Utrulling av Internet Explorer 8 fra WSUS.
Utrulling av Internet Explorer 8 fra WSUS.

Det er velkjent at mange bedrifter stadig ser seg nødt til å bruke Internet Explorer 6, fordi fagsystemer bedriften benytter, ikke støtter andre nettlesere.

Nå er det nærmere seks måneder siden Internet Explorer 8 ble lansert, noe som bør bety at de fleste bedrifter har fått gjort unna denne testingen. IE8 inkluderer et kompatibilitetsmodus som gjør at nettleseren behandler webinnhold på omtrent samme måte som eldre versjoner av Internet Explorer, men dette er ikke tilstrekkelig i alle tilfeller.

Internet Explorer 8 anses av mange webutviklere som et skritt i riktig retning når det gjelder støtte for de etablerte webstandardene som støttes av de øvrige nettleserne. Dette betyr at utviklerne med tiden kan bruke mindre til på å lage spesialløsninger til Microsofts nettleser og mer tid på å lage moderne og kreative webløsninger som fungerer i alle nettlesere.

Et flertall av dem som benytter Internet Explorer for å lese digi.no, benytter den nyeste versjon, forteller tall for Google Analytics for forrige uke. I alt 34,6 prosent av leserne benytter en versjon av Internet Explorer da de besøkte digi.no i forrige uke.

Fordelingen på versjon blant IE-brukerne som besøkte digi.no i uke 34, 2009.
Fordelingen på versjon blant IE-brukerne som besøkte digi.no i uke 34, 2009.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.