BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klart for IT-Fornebu

Etter at Stortingsflertallet nå går inn for et nasjonalt IT-senter på Fornebu, vil prosjektet nå kunne settes i gang. Dette sier Per Morten Vigtel i Norsk Investorforum til digi.no.

Morten Øverbye
5. des. 1997 - 23:18

Fredag ble det klart at Stortingets flertall går inn for en utbygging av et nasjonalt IT-senter på Fornebu.

Dette går frem av en merknad familie-, kultur og administrasjonskomiteen gjorde i Administrasjonsdepartementets budsjett for 1998. Alle partier i komiteen, med unntak av SV, stiller seg bak merknaden. Næringsminister Lars Sponheims parti, Venstre, er ikke representert i komiteen.

- Komiteen legger en del føringer, ved at den understreker at dette skal være et nasjonalt senter med en klar distriktsprofil. Det viktigste for oss er at vi bad om klar politisk støtte for å gjennomføre prosjektet. Den har vi nå fått, sier generalsekretær Per Morten Vigtel i Norsk Investorforum til digi.no.

Som en av motorene bak IT-Fornebu, sier Vigtel at prosjektet nå kommer til å settes i gang. Det betyr at et utdanningssenter for IT vil kunne stå ferdig allerede i 1999, mens byggetrinn 1 av prosjektet vil kunne være ferdigstilt om fire år.

- Stortingets flertall har med dette vist at det nytter å snakke sammen, sier Vigtel.

Partiene SV og Venstre har tidligere stilt seg kritisk til å bruke statlige midler på et nasjonalt IT-senter. SVs representant i administrasjonskomiteen, Ågot Valle, var fredag kveld ikke tilgjengelig på telefon. Næringsministerens politiske rådgiver Hans Antonsen kjenner ikke innholdet i merknaden fra komiteen.

- Jeg er likevel litt overrasket over at Norsk Investorforum tok den til inntekt for at de nå hadde fått gjennomslag for sitt syn, sier han til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.