Klart for iTunes i Norge

Apples musikkbutikk iTunes i Norge kunne ha kommet før, men først nå har Apple og Tono blitt enige.

Apples musikkbutikk iTunes i Norge kunne ha kommet før, men først nå har Apple og Tono blitt enige.

Sent tirsdag kveld sendte TONO ut en pressemelding om at forhandlingene med Apple er i boks, og at avtaleverket kom i stand på rekordtid.

- Vi ble fort enige, og dette er profesjonelle folk. Det har vært spekulert på hvorfor de ikke har kommet før, og noen har sagt at det står på oss. Men de har ikke vært klar for Norge før ganske nylig, sier administrerende direktør Cato Strøm i Tono til VG.

Etter det avisen kjenner til, vil den offisielle iTunes Music Store (iTMS) lanseres i Norge onsdag.

Også Dagbladet melder onsdag at iTMS er klar for Norge. Avisen testet tirsdag kveld butikken uten at den var offisielt åpnet, og foretok lovlig kjøp med norsk kredittkort. Apple Norges sjef Arne Odden vil ikke kommentere saken.

De siste ukene har flere kilder i norsk platebransje hevdet at den digitale musikkbutikken vil bli lansert i Norge torsdag, dagen før Apple lanserer neste versjon av operativsystemet OS X, kalt Tiger. Det sveitsiske nettstedet music.ch hevder at lanseringen av iTMS vil skje torsdag i Norge, Sverige, Danmark og Sveits. Resten av Vest-Europa har allerede tjenesten.

Norske Phonofile skal gjennom iTMS levere sin norske musikkatalog, som består av rundt 35.000 låter. De store, norske plateselskapene har også forhandlet seg fram til avtaler med Apple.

Til toppen