Klart for rettssak om Internett-patent

Bellboy mener å ha patent på Internett-handel. På mandag starter endelig rettssaken:

digi.no avslørte i september 1999 at Kristiansand-selskapet Bellboy hadde fått innvilget et patent som dekket det meste av handel som foregår på Internett og mobiltelefon. Med patentet i hånden kan dermed Bellboy kreve penger av svært mange norske og europeiske Internett- og mobilselskaper.

Les også:

Skjellsordene haglet og i bransjen kom det spredt latter, for svært mange mener at Patentstyret har tabbet seg ut - det fantes systemer som brukte prinsippene Bellboy har fått patent på allerede på 70-tallet, mener mange. Reiselivsbransjens bestillingssystem Amadeus blir ofte trukket frem som et eksempel. Også internasjonal erfaring viser at det kan være vanskelig å kreve penger for patenter på bredt anlagte idéer.


For å prøve sitt krav mot Internett og tele-bransjen, har Bellboy saksøkt Filmweb og deres utviklingspartner KPNQwest , nå Catch, for å prøve sine krav. Vinner Bellboy, vil veien gå videre mot store deler av Internett- og mobilbransjen. Egentlig skulle saken startet i fjor høst, men dommeren ble syk. Hvis alt nå går greit, starter rettssaken mandag 24. juni i Oslo Byrett.

- Det har ikke skjedd noe forlik eller noe annet. Rettssaken starter på mandag klokken 9 og vil vare i fire dager, forteller Rolf Wilhelmsen i Bellboy til digi.no.

Ifølge Finansavisen krever Bellboy mellom seks og ti prosent av inntektene fra kinobillettsalget til Filmweb.

Til toppen