Klart for trådløse MP3-spillere

Det går rykter om en trådløs iPod. Brikkene som gjør det mulig er i hvertfall på plass.

Klart for trådløse MP3-spillere

Det går rykter om en trådløs iPod. Brikkene som gjør det mulig er i hvertfall på plass.

Med så mye trådløs teknologi som er tilgjengelig, er det nesten merkelig hvor mange kabler man trenger for å bruke en MP3-spiller. Man trenger en gjerne en USB-kabel, en kabel til hodetelefonen og i verste fall også en egen kabel eller krybbe for opplading av batteriene. Mange har nå likevel innsett at opplading via USB er et greit alternativ, eventuelt benyttes vanlige AA- eller AAA-batterier.

Nå ser det ut til at det snart blir en løsning på noe av dette kabelrotet. Selskapene CSR og PortalPlayer har gått sammen om levere løsninger som skal gi personlige mediespillere støtte for Bluetooth og WLAN.

CSR har betydelig erfaring med trådløse teknologier, ikke minst Bluetooth, mens PortalPlayer er blant de største leverandørene av halvledere, firmware og programvare til blant annet MP3-spillere. To av selskapene som bygger iPod for Apple, er PortalPlayers definitivt største kunder.

På grunn av sømløs integrasjon mellom PortalPlayers PP5022 applikasjonsprosessor-familie og CSRs UniFi Wi-Fi- og BlueCore Bluetooth-brikker, skal det kunne gjøres relativt raskt og enkelt å få produkter ut på markedet som benytter løsningen. WLAN-støtte vil blant gjøre det mulig med trådløs overføring av filer til medieenhetene, i tillegg til direkte oppkobling mot Internett, mens Bluetooth blant gjør det mulig å benytte trådløse hodetelefoner.

De to selskapene skal demonstrere løsningen under 3GSM World Congress 2006 som arrangeres i Barcelona i neste uke. Produkter basert på løsningene fra PortalPlayer og CSR kan ikke ventes å komme på markedet før i neste halvår.

Til toppen