FORBRUKERTEKNOLOGI

Klart for Windows med «noe attåt»

– Dette bør skremme vannet av Microsoft.

LG er blant pc-produsentene som går nye veier. Neste uke vil de presentere en stasjonær alt-i-ett arbeidstasjon med Chrome OS, også det på CES-messen i Las Vegas. Flere trender truer nå Microsofts Windows-hegemoni.
LG er blant pc-produsentene som går nye veier. Neste uke vil de presentere en stasjonær alt-i-ett arbeidstasjon med Chrome OS, også det på CES-messen i Las Vegas. Flere trender truer nå Microsofts Windows-hegemoni.
2. jan. 2014 - 13:45

En ny kategori pc-er blir spådd å prege forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas neste uke.

Maskinene vil ha Windows 8.1 som vanlig, men får i tillegg støtte for å kjøre Android-applikasjoner. Denne dualismen gjør at produktene blir omtalt som «pc pluss».

Ifølge bransjeanalytikere tidsskriftet Time og amerikanske Fox News har snakket med, er trenden såpass merkbar at flere pc-produsenter nå angivelig planlegger å gjøre «opprør» mot Microsofts hegemoni.

Teknisk sett vil støtten for berøringstilpassede Android-apper kunne manifestere seg på ulike måter, både i form av dual-boot der du ved å trykke en knapp raskt kan bytte operativsystem, eller i form av virtualisering der programvaren lar seg kjøre fra Windows.

Microsoft staket høsten 2012 ut en ny strategi som leverandør av enheter og tjenester. Dermed tråkket de også i beddet til pc-produsenter som lenge har vært trofaste partnere, og som heretter må konkurrere med samme selskapet de kjøper Windows-lisenser av.

– Dette kommer til å bli stort på CES-messen, og er en måte for Microsofts OEM-partnere å kunne differensiere produktene sine på, sier sjefsanalytiker Patrick Moorhead i Moor Innsights til amerikanske Computerworld.

Ifølge ham er utviklingen en trussel mot Microsoft.

– Pc pluss kan gjøre millioner av forbrukere komfortable med å kjøre Android-applikasjoner på pc-er. Tenk et øyeblikk på hva som vil skje når Android får utbedret støtte for store skjermer. Dette bør skremme vannet av Microsoft, sier Moorhead.

Microsoft merker allerede et visst press fra enkle, men billige datamaskiner med Googles alternative Chrome OS, som de rakker ned på gjennom en kontroversiell svertekampanje.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.