KARRIERE

Klatrer til topps

Steinar Sønsteby blir ny toppsjef i Atea.

Steinar Sønsteby (51) blir ny toppsjef i Atea etter at danske Claus Hougesen gir seg.
Steinar Sønsteby (51) blir ny toppsjef i Atea etter at danske Claus Hougesen gir seg. Bilde: Per Ervland
3. feb. 2014 - 08:36

Atea-sjef Claus Hougesen gir seg etter syv år som toppsjef i Atea, Nordens største leverandør av IT-infrastruktur. Ikke overraskende er det nordmannen Steinar Sønsteby som tar over. Han kommer fra stillingen som leder for selskapets salgsapparat, og veteran fra selskapet.

Sønsteby var svært viktig da Atea ble dannet med utgangspunkt i Ementor (tidligere Merkantildata) og fusjonen av danske Topnordic og oppkjøp av Atea. Selskapet har de siste årene vært en drivende kraft i konsolideringen av den norske IT-bransjen.

Mens Claus Hougesen, som er en kjent dansk IT-gründer, har ledet hovedkontoret er det Sønsteby som i flere år ledet den norske, og største, avdelingen. Til danske Computerworld sier Hougesen at han nå vil ha en pause på seks måneder, og at han ikke vil ta noen beslutninger i denne perioden.

– Og så vil jeg ville ut av hva jeg skal beskjeftige meg med, sier han til avisen.

Hougesen har i 16 år jobbet tett sammen med den danske IT-milliardæren Ib Kunøe, som er styreleder og storaksjonær i Atea. Om lederskiftet er et varsel om et forestående eierskifte gjenstår å se, men det vil ikke dempe spekulasjonene som har versert rundt selskapet i flere år.

Det er få andre som kjenner Atea som Steinar Sønsteby. Han har jobbet i selskapet siden 1997. Siden han startet som toppsjef for Ateas norske virksomhet i 2006 var han med på å firedoble omsetningen i selskapet.

– Det er en ære å bli gitt tilliten til konsernsjefstillingen og jeg har stor respekt for den utfordringen det er å ta over ledelsen av et selskap som betyr så mye for meg. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og å fortsette suksessen. Målet for de neste årene vil være å fortsette veksten målt i markedsandeler, og i EBITDA, sier Steinar Sønsteby i en børsmelding.

Atea har hovedkontor i Oslo (ikke Danmark, som digi.no kom i fare for å melde). Aksjene i selskapet er notert på Oslo Børs.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.