Klez topper viruslisten for mars

Påskeormen MyLife.B har foreløpig gjort lite av seg. Det er den gamle kjenningen Klez som dominerer viruslistene for mars.

Påskeormen MyLife.B har foreløpig gjort lite av seg. Det er den gamle kjenningen Klez som dominerer viruslistene for mars.

Ormen MyLife.B ble varslet rett før påske. Den tilbyr åpenlyst en karikatur av USAs tidligere president Clinton (bildet), og i det skjulte en del uønskede slettinger og endringer av filer.

MyLive.B spres som e-postvedlegg og skulle være relativt lett for de fleste å avsløre. Emnet er "bill caricature", og i teksten står det:

Hiiiii
How are youuuuuuuu?
look to bill caricature it's vvvery verrrry ffffunny :-) :-)
i promise you will love it? ok
buy
========No Viruse Found========

MCAFEE.COM

Vedlegget heter cari.scr. Ormen er en variant av MyLife.A som ble kjent tidligere i mars. Flere virusselskap har publisert sine "på topp"-lister over aktive datavirus og -ormer i mars. MyLife.B er langt nede på listene. Kaspersky Lab har Klez på topp med 59,2 prosent av samtlige registrerte smittetilfeller. De andre over to prosent er Badtrans (18,0 prosent), PSW.Gip (3,0 prosent), Sircam (2,4 prosent) og Zircon (2,1 prosent). Hos Central Command troner også Klez, men er langt mindre dominerende, med 39,7 prosent. De øvrige over tre prosent er Sircam (13,1 prosent), BadTrans (11,8 prosent), Nimda (6,2 prosent) og Funlove (3,6 prosent).


Statistikken fra MessageLabs viser Sircam øverst med 35,4 prosent. Dernest kommer Klez (17,54 prosent), Magistr.B (12,0 prosent), Fbound.C (9,2 prosent) og BadTrans (7,0 prosent).

Oversiktene fra Trend Micro avviker ganske mye fra de andre. Her er Klez på en beskjeden åttendeplass i verdensstatistikken, og på femteplass i europastatistikken. Ifølge Trend Micro er Nimda i tre ulike varianter absolutt dominerende i verden, med Sircam, Funlove og Magistr.B på plassene foran Klez.

I Europa dominerer Sircam, med Magistr.A, Nimda.E og Magistr.B på de øvrige plassene foran Klez.

Til toppen