Klez topper viruslistene for annen måned på rad

Klez-ormen var like plagsom i juni som i mai, og topper suverent alle "månedens verste virus"-listene.

Klez-ormen stammer fra april, og alle virusvernerne har for lengst oppgradert sine verktøy. Flere har lagt ut gratisverktøy som fjerner Klez og gjør at du aldri mer ufrivillig sender ormen til dine Outlook-kontakter - eller avslører dine private hemmeligheter for uvedkommende

Les også

Likevel fortsetter Klez sin globale seiersgang. MessageLabs, som teller fortløpende virusbefengt e-post gjennom et antall "kontrolltårn", melder at de to variantene av Klez - H og E - ble avslørt i til sammen 933.000 meldinger i løpet av juni, mot 720.000 i mai.

På de øvrige plassene på juni-lista kommer den nye Yaha.E, med 64.000 infiserte meldinger, deretter den gamle Sircam med 22.000 meldinger, og så den nye VBS/VBSWG, også kjent som Shakira, med 11.000 meldinger.

MessageLabs har en annen interessant statistikk, som viser andelen infiserte meldinger i all e-post, I februar i år var det gjennomsnittlig over 800 friske meldinger for hver infiserte. I april var det en brå endring til rundt 280 friske meldinger for hver infiserte, og siden er infeksjonsraten steget jevnt. I juni var rundt hver 120. e-post infisert.

Rapportene fra virusvernerne bekrefter tallene fra MessageLabs. 67 prosent av alle virus rapportert til Sophos i juni var Klez. Central Command melder om 60 prosent Klez.

Til toppen