BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klez-variant kan dø denne uken

De fleste epidemier dør ut når det ikke er flere ubeskyttede ofre igjen. Dette kan allerede skje fredag denne uken, når en variant av det etterhvert ganske gamle, men fortsatt plagsomme Klez-viruset eksekverer sin last.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2002 - 10:56
'Klez.H'

97 prosent av de Klez-smittede e-postmeldingene inneholder Klez.H-viruset.

'Klez.E'News.comNetwork Associates

Les også


Mens Klez.H ikke gjør noen egentlig skade på de smittede maskinene - utover å sende av gårde noen av brukerens kanskje personlige dokumenter - vil brukerne av maskiner smittet av Klez.E merke at noe har skjedd når de går inn på PC-en i dag. Den sjette dagen i mars, mai, september og november blir nemlig alle filer av typen .txt, .htm, .html, .wab, .doc, .xls, .jpg, .cpp, .c, .pas, .mpg, .mpeg og .mp3 overskrevet.

Det er grunn til å tro at de aller fleste av disse brukerne vil forstå at det er et virus som har forårsaket dette, og dermed vil de gjøre noe for å bli kvitt og beskytte seg mot virusmitten, for eksempel å installere et virusvern.

Dette betyr at det smitten snart vil spre seg langsommere, fordi det vil være færre smittede PC-er og fordi flere får skannet e-posten av et oppdatert anti-virusverktøy som fanger opp dette viruset. I tillegg vil trolig en del ha installert sikkerhetsfiksen fra Microsoft som tetter hullet i Internet Explorer som er årsaken til at Klez-viruset i det hele tatt lar seg smitte automatisk fra Windows-maskin til Windows-maskin per e-post.

Alt dette vil også kunne føre til at andre virus får en tøffere hverdag, siden flere brukere beskytter maskinene sine mot slik smitte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra