Klikkende feil i zip-drev

Endel brukere av Iomegas zip-enheter har i den senere tid rapportert om alvorlige feil som har oppstått etter en tids bruk. Feilen blir kalt "click of death" på grunn av lyden som oppstår.

Ifølge CNET har problemet flere ganger blitt diskutert i nyhetsgrupper som alt.iomega.zip.jazz og comp.sys.ibm.pc.hardware.misc, og på nettsteder som The Unofficial Iomega Click Death Home Page.

Brukerne forteller at deres zip-drev etter en tid ikke lenger vil lese diskene, og at de i stedet lager en klikkende lyd, derav navnet på problemet. Zip-enhetene virker dermed ikke lenger, og det er også rapportert om ødelagte disker og tap av data.

Ifølge CNET var ingen ved Iomega istand til å svare på spørsmål angående problemet torsdag ettermiddag.

Feilen er også lite kjent i Norge. De produktansvarlige ved to av de norske distributørene av Iomega-produkter, Santech Micro Group og Microtronica, forteller til digi.no at de ikke kjenner til denne problemstillingen i det hele tatt.

En uavhengig analytiker sier til CNET at han ikke tror dette vil utgjøre noe stort problem for Iomega. Han antar at problemet bare gjelder en enkeltstående produksjonsserie. Likevel forteller programmerer ved Intel, DJ Breslin, til CNET at han i løpet av 18 måneder har opplevd at fem zip-drev har klikket. Det er lite sannsynlig at alle de fem drevene kommer fra samme produksjonsserie. Breslin sier han ikke ville valgt Iomegas produkter igjen, hadde det vært andre, tilsvarende produkter på markedet med tilsvarende utbredelse.

Til toppen