BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kloner Facebooks tidslinje

Microsofts nye nettjeneste lar deg logge hele livsløpet.

20. okt. 2011 - 08:53

Facebook lanserte nylig en funksjon kalt Timeline, en slags tidslinje som inneholder alt hver bruker har delt på tjenesten siden de registrerte seg.

Brukerne oppfordres til å «fylle inn hullene» med nye opplysninger - for på den måten å kunne dokumentere og dele viktige og mindre viktige begivenheter fra hele livsløpet. Fra fødsel til graven.

Microsoft forskningsavdeling skal ha jobbet parallelt med en lignende tjeneste, og med nesten akkurat samme navn, «Timelines».

Etter lanseringen fra Facebook så de seg tjent med å endre navnet. Nettjenesten blir nå omtalt som «Project Greenwich», og er altså oppkalt etter nullmeridianen.

Nettstedet skal etter planen åpnes i offentlig beta-utgave den 31. oktober i år.

 <i>Bilde: Microsoft Research</i>
Bilde: Microsoft Research

Her skal brukerne kunne arkivere og dele innhold kronologisk om personer, hendelser eller et hvilket som helst ønskelig tema. Innholdet kan være bilder, kartreferanser, lenker og lignende.

- Vi er opptatt av det kreative aspektet i det å reflektere over fortiden. Det å faktisk sette seg ned og tenke kreativt ved å lage et fotoalbum eller en tidslinje er veldig annerledes fra eksisterende nettinnhold som er kronologisk ordnet, sier Microsofts prosjektleder Richard Banks til Technology Review.

Det fremgår av saken at utviklerne vil bruke betaperioden for å samle data om hvordan brukerne tenker om tidsaspekt og det å rekonstruere fortiden, samt hva slags innhold de ønsker å delte.

Prosjektet kan på sikt ende opp som et kommersielt produkt fra Microsoft, eller det kan ende opp som en integrert del av eksisterende eller endog helt nye produkter.

Richard Banks, som er ledende interaksjonsdesigner ved Microsoft Research, har nylig utgitt en bok kalt The future of looking back, der han går nærmere inn på hvordan våre digitale liv kommer til å endre måten vi minnes og reflekterer over fortiden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.