JUSS OG SAMFUNN

Klubbene stopper fotballspillernes hjemmesider

Norges ledende klubblag vil ikke lenger akseptere at klubbens spillere har hjemmesider på andre nettsteder enn klubbens egne. Det kan bety at grunnlaget for bl.a Fotball247.com skrumper inn.

Henrik Anders Skottvoll
7. sep. 2000 - 09:27

Det kan gå mot en dramatisk inntektsvikt for nettsteder som Sportsprofiler og Fotball247.com når flere ledende norske fotballklubber ikke vil godta at spillernes hjemmesider er på andre nettsteder enn klubbens egne. Fotballklubbene hevder at de har alle rettigheter i markedsføringen av spillerne så lenge de betaler dem lønn.

Norges beste klubblag det siste tiåret, Rosenborg, vil ikke akseptere at klubbens spillere har hjemmesider på andre nettsteder enn RBKs egne. I går informerte sportsdirektør Rune Bratseth spillerutvalget om beslutningen. I dag får Moldespillerne en lignende beskjed. Over helgen er budskapet det samme i Viking. Det kan bety at inntektsgrunnlaget for Fotball247.com reduseres, hvor RBK styremedlem Jahn Ivar "Mini" Jackobsen er redaktør.

Administrerende direktør Nils Skutle i RBK sier til Adresseavisen:

- Internett er kanskje den viktigste kommunikasjonskanalen, og at våre spillere er på andre nettsteder med sine hjemmesider er i strid med våre interesser. Det er ingen grunn til at vi skal støtte våre konkurrenter på nettet, sier Skutle.

Det er bare 3 dager siden SOL signerte en distribusjonsavtale med Sports-mail, som eier og driver nettstedet Fotball247.com. Fotball247.com, som leverer nyhets- og aktualitetsstoff om fotball, skal bli en del av sportssidene i SOLs portaler i Norge, Sverige og Danmark. Distribusjonsavtalen skal gi Scandinavia Online AB inntil 20% av aksjene i Sports-Mail AS.

Blant eierne i Sports-Mail finnes foruten en del av de ansatte, selskapet Farian Investment Ltd, der blant andre Bjørn Rune Gjelsten er sentral på eiersiden, Ullstein-gruppen og PriceWaterhouseCoopers.

Kontraktene som Sports-mail inngår med spillerne, går ut på at spillerne får sin andel basert på antall treff og reklamen som selges på siden. Fotball247.com har i dag kontrakt med 180 spillere og av disse finner vi rundt 10% av spillerne i de tre klubbene Rosenborg, Molde og Viking. Det er dessuten noen av de mest populære spillerne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.