Kluss i Microsofts lederjakt

Stadig flere frafall.

Kluss i Microsofts lederjakt
Ford-sjef Alan Mulally er antakelig ute av racet. De andre kjente kandidatene er interne: (fv) Tony Bates, Stephen Elop, Satya Nadella Bilde: Bates og Mulally: Bloomberg / Getty Images / All Over Press; Elop: Nokia; Nadella: Microsoft

De siste ukene er det blitt klart at flere eksterne kandidater ikke lenger er aktuelle som mulig toppleder i Microsoft etter Steve Ballmer. Ballmer varslet i august at han ville trekke seg innen tolv måneder.

En av de heteste kandidatene var Alan Mulally, toppsjef i Ford. Navnet hans ble spesielt hett i september, da en gruppe Microsoft-investorer ba styret velge ham.

Spekulasjonene rundt Mulally fortsatte trass i at han gjorde det klart i en e-post til Bloomberg 5. september at han ville fortsette som toppsjef i Ford ut 2014. 5. desember gjentok styremedlem i Ford, Edsel Ford II, at Mulally blir hos Ford ut neste år. I en ny gjennomgang publisert av Bloomberg, heter det at voksende skepsis mot Mulally på grunn av alder (han er 68 år gammel) og manglende teknologierfaring tyder på at han ikke lenger er kandidat.

En annen det ble snakket om var Steve Mollenkopf, nestkommanderende i Qualcomm. 12. desember ble han forfremmet til toppsjef. Det gjør ham uaktuell til å ta over Microsoft.

Ikke-navngitte kilder sier til Bloomberg at også Ebay-sjef John Donahoe og tidligere VMware-sjef Paul Maritz har gjort det klart at de ikke ønsker å ta over ansvaret for Microsoft.

Minst én framtredende ekstern kandidat skal være under vurdering, uten at navnet hans har vært nevnt av toneangivende amerikanske medier, sier Bloombergs kilder.

Av interne kandidater nevnes først og fremst Satya Nadella, i dag ansvarlig for Microsofts nettskysatsing. Det gis dårligere odds for forretningsutviklingsansvarlig Tony Bates og tidligere Nokia-sjef Stephen Elop.

Les mer om: