JUSS OG SAMFUNN

Knabbet hele nettstedet

På en tilfeldig surferunde oppdaget Jim Davis at noen hadde stjålet hele nettstedet hans. Og solgt hebraiske annonser på det!

Morten Øverbye
28. apr. 1997 - 20:00

Under et rutinesøk i en nettkatalog, søkte Jim Davis tilfeldigvis etter nettstedet "Virtual Boston", skriver ZDnets Anchordesk.

Ettersom Davis driver nettstedet, ble han overrasket da han så at adressen som dukket opp, ikke var hans egen, men en adresse til et israelsk nettsted. Mindre overrasket ble han ikke da han klikket seg til det israelske nettstedet. For der fant han en tro kopi av sitt eget nettsted. Med en hebraisk annonsebanner på toppen.

Kopiering og stjeling av elementer er ikke spesielt nytt på Internett. Det nye er, ifølge Anchordesk, at nettpiratene nå gjerne stjeler hele nettsteder og plasserer dem på andre servere, for å kunne selge reklameplass på dem. Det er imidlertid ikke hele problemet. For når piratene stjeler hele nettsteder, risikerer de rettmessige eierne i tillegg at piratene havner foran dem i nettkatalogene. Dermed stjeler de nettbrukere fra opphavsmennene.

For Jim Davis var tyveriet tragikomisk. Ikke bare hadde tyvene stjålet alt fra innhold til den opphavsrettslige advarselen. Det verste var at han hadde lovt seg selv å aldri ha annonser på nettstedet, som han drev på ideell basis.

- Nå er det en annonse der, men jeg kan ikke en gang lese hva som står der, sier han til Anchordesk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.