Knall og fall på Neuer Markt

Aksjekursene fortsetter å falle på teknologibørsen Neuer Markt, noe som fører til at flere selskaper utsetter børsplaner.

Panikken på Wall Street og Nasdaq smitter over til de europeiske markedene. Teknologibørsen i Tyskland, Neuer Markt, sliter med fallende aksjekurser og var på det meste ned 10 prosent i gårsdagens handel, men sluttet "bare" ned 7.8 prosent. I dag fortsetter indeksen ned med over 4 prosent til 3 034 poeng.

I juli var Neuer Markt-indeksen på 5 750 poeng, mens den i går sluttet på 3 175, en nedgang i perioden på nesten 45 prosent.

Som vanlig skylder europeiske investorer på det som skjer i USA:

- Hva vi ser nå er et mini-crash innen teknologisektoren. Dette kommer som en følge av at flere fond selger ut i panikk ettersom Nasdaq faller, sier en analytiker til Handelsblatt.com.

Mens USA har en meget sterk dollar, sliter europeerne med en tilsvarende svak euro. Dette gjør at fond og investorer utenfor Europa får en dobbelt negativ effekt med både svak valuta og fallende aksjekurs. Flere analytikere fremhever at det er særlig fond fra Storbritannia og USA som selger unna som en følge av den svake euroen.

Som et resultat av turbulensen er det flere børsintroduksjoner som har blitt utsatt de siste månedene. Blant annet har børsinformasjonsselskapet Comtrade vedtatt å utvide tegningsperioden med flere dager i tillegg til å senke emisjonskursen.

Neppe det beste utgangpunktet for den pågående børsintroduksjonen til Telenor.

Til toppen