Knalldag for it-aksjene

Etter en turbulent uke skinte solen på IT-aksjene fredag, med Tandberg Television som suveren vinner.

Etter en turbulent uke skinte solen på IT-aksjene fredag, med Tandberg Television som suveren vinner.

Rett før børsslutt var it-indeksen opp 1,6 prosent. De sterke resultatene i Ericsson er hovedgrunnen til oppturen. Gode resultater i Tandberg Television og det nordiske IT-konsulentselskapet WM-data bidro også til å trekke IT-aksjene oppover.

Aller best gikk det med Tandberg Television, som kunne notere en oppgang på over 13 prosent, etter knallresultater for fjerde kvartal. Meglerhusene hyller selskapet, og gjentar sine kjøpsanbefalinger. Enskilda Securities setter kursmålet til 45 kroner, mens Pareto Securities hever kursmålet til 55 kroner, mens Norse setter kursmålet til 50 kroner.

Det kom ubekreftede meldinger om at Alcatel er partneren til Birdstep, som tidligere denne uken kunne fortelle om en stor avtale med en "større global aktør". Birdstep-aksjen steg 2,7 prosent til 19,20 kroner rett før børsslutt.

Også Ementor hadde en god dag, og steg med 2,6 prosent. Det skjedde trolig som følge av at konkurrenten WM-data, som er et av de ledende IT-konsulentselskapene i Norden, leverte bedre tall enn ventet. Ikke minst kunne den norske delen av selskapet vise til bedringer og økt vekst.

Nasdaq åpner kraftig opp fredag ettermiddag, med en oppgang på 0,6 prosent etter en halvtimes handel i USA.

Til toppen