RESULTATERFINANS

Knallkvartal for Linux-leder

I mai-kvartalet opplevde Linux-distributøren Red Hat en kraftig økning i omsetning og resultat.

18. juni 2004 - 07:53

Kvartalet fram til 31. mai er det første i regnskapsåret til Linux-distributøren Red Hat. Omsetningen nådde 41,6 millioner dollar. Det er 53 prosent mer enn i samme kvartal i fjor, og 13 prosent mer enn i februar-kvartalet.

Resultatet ble 10,7 millioner dollar. Det er 603 prosent over resultatet i mai-kvartalet i fjor, og 113 prosent mer enn i februar-kvartalet.

Kontantstrømmen nådde 30,1 millioner dollar.

Red Hat lever av å selge bedriftsabonnementer på sin støttede serverutgave av Linux, og liker å sammenlikne sin vekst med utviklingen på det helhetlige markedet for Intel-baserte servere. I kvartalet omsatte selskapet 98.000 nye abonnementer, 13 prosent mer enn i foregående kvartal, altså langt over vekstraten på maskinsiden. 75.000 abonnementer gikk til det vanlige bedriftsmarkedet, mens 23.000 gikk til nisjen for tallknusende klynger («high performance computing» eller HPC).

Fornyelsesraten på allerede inngåtte abonnementsavtaler var 85 prosent, noe Red Hat mener er «sterkt».

Resultatet svarer til 0,05 dollar per aksje, mot opprinnelig forventet 0,04 dollar per aksje. På den andre siden hadde analytikerne ventet en omsetning på 43 millioner dollar, altså noe over det Red Hat leverte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.