Knallkvartal for Oracle

Oracles mange oppkjøp begynner å gi svært positive utslag på bunnlinjen.

Oracles mange oppkjøp begynner å gi svært positive utslag på bunnlinjen.

De siste halvannet år har Oracle brukt milliarder av dollar på å kjøpe PeopleSoft, Siebel og 20 andre leverandører av forretningsapplikasjoner og moderne infrastruktur. Da selskapet i går la fram regnskapet for maikvartalet, det fjerde i Oracles regnskapsår, var det klart at denne strategien nå er i ferd med å gi svært positive utslag på bunnlinjen.

I forholdet til samme kvartal i fjor vokste resultatet med 27 prosent til 1,3 milliarder dollar, mens omsetningen vokste med 25 prosent til 4,9 milliarder dollar.

Omsetningen av database og mellomvare økte med 18 prosent, mens omsetningen av applikasjoner økte med 83 prosent. Fjerner man applikasjoner som skyldes oppkjøp det siste året, for eksempel Siebel og Retek, er veksten i dette området 56 prosent.

Oracle-ledelsen poengterer at fjerde kvartal viser akselererende vekst i nær sagt alle produktlinjer og geografiske områder.

– Flere og flere selskaper flytter sine applikasjoner fra stormaskiner og over på Oracle Database Grid, er oppfatningen til toppsjef Larry Ellison.

Administrerende direktør Hans Olav Hamran i Oracle Norge sier det også har vært et toppkvartal her i landet, med betydelig vekst på alle forretningsområder.

– De gode resultatene viser både viktigheten av oppkjøpene Oracle foretok, og at integrasjonen av selskapene har gått knirkefritt. I tillegg har vi etablert Oracle som markedsleder på SOA med Oracle Fusion Middleware, godt hjulpet av høyt aktivitetsnivå i partnerapparatet, og vi ser fortsatt framgang på database, sier Hamran.

    Les også:

Til toppen