RESULTATERFINANS

Knallresultat for Samsung

Til tross for begrenset smartmobilvekst.

Med relativt stabilt smartmobilsalg og større vekst på andre områder, ser det ut til at Samsung har kommet ut av trenden med stadig dårligere lønnsomhet. Bildet er fra Samsung stand under CES-messen i 2014.
Med relativt stabilt smartmobilsalg og større vekst på andre områder, ser det ut til at Samsung har kommet ut av trenden med stadig dårligere lønnsomhet. Bildet er fra Samsung stand under CES-messen i 2014. Bilde: Nan Palmero via Flickr (CC BY 2.0)
NTB
29. okt. 2015 - 09:15

Seoul (NTB): Elektronikkgiganten Samsung økte overskuddet med 29,3 prosent i tredje kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. 

Gunstige valutakurser og godt komponentsalg har bidratt til at selskapet hadde et resultat før skatt på 41 milliarder kroner etter dagens kurs i perioden juli-september, en oppgang på 29,3 prosent fra samme periode i fjor.

Forvarsel: Samsung kan ha snudd skuta 

Smartmobil

Tallene går imot påstander fra analytikere som har ment at selskapet sliter med å riste av seg tapet av markedsandeler i smarttelefonmarkedet til Apple og til kinesiske billigtelefoner.

Samtidig med resultatframleggelsen varslet selskapet at de skal bruke rundt 85 milliarder kroner til å kjøpe tilbake og slette aksjer.

Samsung-aksjene steg med 4,3 prosent under morgenhandelen. (©NTB)

Les også: Dette er virkelige raketten i mobilmarkedet 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.