RESULTATERFINANS

Knallresultat og sterk vekst for Bekk

Bekk-sjef Olav Folkestad leverer marginer hans konkurrenter bare drømmer om.

15. mars 2006 - 14:00

2005 ble et godt år for mange norske IT-selskaper og konsulentselskapet Bekk var intet unntak. Selskapet leverer marginer som de færreste andre konsulentselskaper kan matche.

Selskapet doblet veksttakten og omsatte for 128,3 millioner kroner. Av det ble de sittende igjen med 25 millioner på bunnlinjen, en resultatmargin på hele 19 prosent. Det var en dobling av resultatet fra året før.

Bekk leverer konsulenttjenester innen teknologi, ledelse og brukskvalitet/design. Samtlige av forretningsområdene hadde fremgang.

- Vi har jobbet mye med modernisering av aldrende kjernesystemer i 2005. Disse prosjektene er komplekse, og krever en annen tilnærming enn tidligere, forteller Olav Folkestad, administrerende direktør i Bekk Consulting i en pressemelding.

Service Oriented Architechtures (SOA), eller tjenesteorienterte arkitekturer som det heter på norsk, er på full fart inn i norsk næringsliv ifølge Bekk.

- Med tjenesteorienterte arkitekturer, i kombinasjon med moderne utviklingsmetoder, ser vi konturene av et paradigmeskifte innenfor systemutvikling og -integrasjon, sier Folkestad.

Selskapet opplyser også at det skjer mye innen finanssektoren og offentlige prosjekter innen selvbetjeningssystemer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.